Šport > Košarka
17 ogledov

Washington je izbral Walla

David Stern (levo) bo redni del lige NBA končno pripeljal tudi v Evropo. (Foto:
1/17
Žurnal24 main
Moštvo Washington je na naboru NBA kot prvega izbralo branilca Johna Walla z univerze Kentucky, ki je imel v lanski sezni kar 241 uspešnih podaj. Preverite v videu in galeriji.

Drugi izbor je pripadel Philadelphii, ki je vzela branilca Evana Turnerja, New Jersey Nets pa so se odločili za Derricka Favorsa. V prvem krogu je bil izbran le en Evropejec, Francoz Kevin Seraphin, Srba Nemanjo Bjelico pa je Washington izbral kot 35.

Moštvu Washington Wizards se je nasmehnila sreča z prvim izborom na letošnjem NBA-naboru. Odločili so se za Johna Walla, organizatorja igre univerze Kentucky. Tam očitno delajo izvrstno, saj je bilo s te univerze v NBA-klube v prvem krogu nabora povabljenih kar pet igralcev. John Wall, 19 let, je imel v lanski sezoni povprečje 16,6 točke, 6,5 podaje in 4,3 skoka. Njegovi Wildcats pa so se uvrstili med najboljših osem ekip študentskega prvenstva.

Fant, ki bo po novem nosil dres čarovnikov, je visok 193 cem in težak 88 kg. Sam je priznal, da so se mu ob izboru skoraj orosile oči: "Odkar sem postal eden najboljših v srednji šoli, je na meni nekakšen pritisk. Na vsaki tekmi grem na igrišče lačen boja. Tudi v NBA se bom spopadel z vsemi izzivi, ki mi bodo ponujeni.“

Kako je John Wall blestel na univerzi, preverite v galeriji in videu.

"Vem, da gre v NBA za drugačno raven košarke kot na univerzi. Vseeno bi rad pokazal, da mi ne manjka pripravljenosti za delo in poslušnosti na treningu. Skušal bom biti vodja in ekipi pomagati zmagovati,“ je še dejal Wall, ki je bil izbran za novinca leta, za Kentucky, ki je sezono končal z razmerjem 35:3, pa je zbral rekordnih 241 asistenc. Njegovo moštvo je na zaključnem turnirju osmerice pokleknilo pred Virginio. "Izbor Johna Walla je nastal iz več razlogov. Vsekakor pa me pri njem najbolj navdušuje kombinacija talenta in odločenosti zmagati,“ je dejal lastnik Wizards Ted Leonsis: "Naši igralci morajo biti garaški delavci in imeti zmožnost učenja. Oboje Wall premore.“

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.