Šport > Košarka
1255 ogledov

Krstni nastop Wembanyame se ni izšel po pričakovanjih

Team Jalen Epa
Ekipa francoskega NBA zvezdnika Victorja Wembanyame je morala v tekmovanju mladih košarkarjev v polfinalu priznati premoč igralcem iz razvojne lige.

Francoski košarkarski čudežni deček Victor Wembanyama je bil glavni favorit za zmago na izzivu mladih košarkarjev v sklopu vikenda vseh zvezd v severnoameriški ligi NBA. A na koncu je z ekipo pod vodstvom španske legende Paua Gasola izpadel v polfinalu, zmaga pa je pripadla ekipi pod vodstvom domačega igralca v Indianapolisu Bennedictu Mathurinu.

Uvodno dejanje vikenda vseh zvezd v Indianapolisu naj bi po predvidevanjih pripadlo 20-letnem Francozu. A v polfinalu je bila boljša ekipa pod taktirko nekdanjega zvezdnika NBA, Nemca Detlefa Schrempfa, ki je z igralci iz razvojne lige NBA premagala Wembanyamo in soigralce.

Wembanyama | Avtor: Profimedia Profimedia

V finalu ekipi Schrempfa ni uspelo pripraviti še enega presenečenja, saj je bila brez večjih možnosti za zmago proti ekipi, ki jo je vodil nekdanji igralec lige NBA Jalen Rose. Za to je blestel predvsem Mathurin, igralec moštva Indiana Pacers, ki je na koncu bil izbran tudi za najkoristnejšega igralca izziva mladih.

Mathurin je dosegel 18 točk v polfinalu, ki se je igral do 40 točk, v finalu pa je skupaj s soigralci s kolektivno predstavo nadigral ekipo, sestavljeno z igralci iz razvojne lige. Za prvake je igral tudi soigralec Luke Dončića pri Dallas Mavericks Derrick Lively. Ta je bil pri zmagi 26:13 s šestimi točkami prvi strelec svoje ekipe.

Mathurin | Avtor: Epa Epa

Na izzivu mladi sodelujejo najboljši novinci in igralci v drugi sezoni v ligi NBA ter tudi nekateri najbolj nadebudni igralci razvojne lige NBA.

Petkovem večeru na vikendu vseh zvezd bo v soboto sledilo tekmovanje v spretnostih, v nedeljo po ameriškem času oziroma zgodaj v ponedeljek po slovenskem pa sledi glavno dejanje, tekma vseh zvezd lige, na kateri bo v začetni postavi nastopil tudi slovenski zvezdnik Luka Dončić.

Dončić All-Star | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.