Šport > Košarka
17 ogledov

Wilson iz Denverja na Kitajsko

Wilson Chandler Žurnal24 main
Kitajska košarkarska liga je pred časom zaprla vrata NBA-zvezdam, saj je prepovedala podpisovanje pogodb le do konca lockouta. Kljub temu se je Wilson Chandler (Denver Nuggets) odločil za podpis z moštvom Zhejiang Guanghsa. Na Kitajskem bo vse do aprila.

"Mogoče se bom opekel, a mislim, da bo to odlična izkušnja," je dejal Wilson Chandler, ki je zadnjo sezono lige NBA začel pri New York Knicksih in jo končal pri Denver Nuggetsih. V novi sezoni bo igral za kitajski klub Zhejiang Guangsha Lions, saj ne verjame, da se bo lockout v Ameriki končal pred začetkom sezone. Ker nova pravila kitajske košarkarske lige prepovedujejo odhod sredi sezone, bo moral Wilson pri Levih ostati do marca, morda celo aprila, če se uvrstijo v končnico. Gre za ekipo, ki se v zadnjih 15 letih ni niti enkrat uvrstila v finale kitajske lige (CBA).

Za enoletno pogodbo bo dobil okoli 2,5 milijona evrov. Uredil je že zavarovalnino. Bil je tudi v pogovorih z Olimpio iz Milana, a se je raje odločil za Kitajsko, ker se tam igrajo po tri tekme na teden in ne le ena oziroma dve, kot je to v navadi v Evropi.


Chandler je za Nuggetse v povprečju dosegal 12,5 točke in pet skokov in je s prvim julijem postal prosti igralec. Čeprav je za Denver odigral šele 21 tekem, si kariero želi nadaljevati miljo nad morjem. "Všeč mi je Denver, všeč mi je ekipa. To je mlada ekipa. George Karl je odličen trener. Upam, da se vrnem k njim."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.