Šport > Košarka
0 ogledov

Yi Jianlian končno pri Milwaukee Bucksih

Kitajskega velikana je kot šestega na letošnjem naboru izbralo moštvo Milwaukee Žurnal24 main
Kitajec Yi Jianlian je podpisal večletno pogodbo z moštvom NBA. Pogajanja z Jianlianovim prejšnjim moštvom so bila trda, a uspešna. 6. izbor letošnjega nabora bo tako le zaigral v ZDA.
"Počutim se, kot bi znova začenjal. Gre za nov izziv," je 213 centimetrov visoki Yi Jianlian pripovedoval reporterjem v luksuznem hotelu v Hongkongu. Lastnik Bucksov Herb Kohl je bil navdušen nad kitajskim velikanom in ga je na vsak način želel videti v svojem moštvu. "Yi Jianlian je odličen človek in odličen košarkar. Izjemno smo zadovoljni, da ga imamo," je bil navdušen Kohl. Preden pa se je zgodil veliki podpis pogodbe, so imeli pri Milwaukeeju obilo težav. Kitajski mediji so namreč poročali, da Jianlian ni želel priti v Milwaukee. Želel naj bi si oditi v mesto, kjer je veliko kitajskih izseljencev. Prav tako so poročali, da je nekdanje moštvo Jianliana, Guangdong Tigers, hotelo preprečiti prestop. Kakorkoli že, Yi je dejal, da je sedaj povsem osredotočen na prihodnost: "Te stvari so zdaj mimo, nima smisla še naprej govoriti o njih. Ničesar ne obžalujem. Mislim, da imata moštvo in lastnik skupen cilj, kar je zame lepa priložnost." Zastopnik Jianliana je še povedal, da bo Kitajec zaslužil približno tri milijone dolarjev na sezono.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.