Šport > Košarka
7 ogledov

Z agresivno igro do zmage

Union Olimpijo v sredo čaka odločilno srečanje v Evroligi. Če ne bo zmage proti Lottomatici, potem se bodo že po petih kolih poslovili od Top 16. Sani Bečirović je prepričan, da zmaji še niso rekli zadnje.
Zavedamo se, da obstaja imperativ zmage. Toda druge izbire nimamo. V sredo moramo dati vse od sebe, če bo to dovolj za zmago, in jaz upam, da bo. To je tudi naš recept.
Sani Bečirović

Varovanci Jureta Zdovca morajo na sredini tekmi petega kola Evrolige proti rimski Lottomatici nujno vpisati prvo zmago. V prejšnjih štirih so namreč ostali praznih rok. Računica je jasna: če po petem kolu Evrolige še želijo upati na Top 16, potem morajo razveseliti domače navijače in vpisati prvo zmago. Generalke v ligi NLB niso opravili z odliko. Široki Brijeg so odpravili šele po podaljšku (86:82). Eden najizkušenejših v ljubljanskem taboru, Sani Bečirović, je bil dan pred tekmo kljub temu dobro razpoložen. "Pričakujemo težko tekmo, ker je to za nas zadnja 'šansa', da ohranimo upanje za napredovanje. Mislim, da bo fizično zelo nervozno srečanje. Verjetno tudi ne bo najlepša za oko. Na koncu pa mislim, da je najbolj pomembno, da to srečanje dobimo." Bečirović se dobro zaveda, da bo zaradi imperativa zmage prisoten še dodatni pritisk: "Zavedamo se, da obstaja imperativ zmage. Toda druge izbire nimamo. V sredo moramo dati vse od sebe, če bo to dovolj za zmago, in jaz upam, da bo. To je tudi naš recept," je dejal Bečirović, ki je imel prejšnji teden trebušne težave. Te so sedaj že preteklost: "Trebušne težave so preteklost. Medicinska oskrba je bila na nivoju. S pomočjo infuzije so me pozdravili, tako da v sredo res pričakujem, da bom v optimalnem stanju."

Ob vseh rezultatskih in zdravstvenih težavah, ki pestijo Olimpijo, se je poškodoval še najboljši igralec zmajev v začetnem delu sezone Američan Matt Walsh. "Vedno je tako, da če koga ni, se mora preživeti brez njega in tako je tudi z nami. Jaz upam, da bomo kljub temu pravi. Dali bomo vse od sebe in upamo na najboljše," je dejal Bečirović. V veliko pomoč bo Olimpiji tudi organizator igre Vlado Ilievski, ki se po poškodbi počasi vrača v ekipo in bo proti Lottomatici prvič letos zaigral na evroligaški tekmi.

Vedno je tako, da če koga ni, se mora preživeti brez njega se mora in tako je tudi z nami. Jaz upam, da bomo kljub temu pravi.
Sani Bečirović

Bečirović je pred začetkom letošnje sezone v Olimpijo prišel ravno iz Lottomatice. "V Rimu sem se dobro počutil, dobro sem igral. Gre za izredno dobro in pozitivno skupino fantov." Bo imel Sani zaradi tega še večji motiv? "Ne, samo, da zmagamo.“ Kje pa Bečirović vidi največjo slabost Lottomatice? "Zelo dobro so pokriti na vseh položajih. Mislim, da jim moramo predvsem vsiliti agresivno igro, ki je do zdaj praktično nismo pokazali. Morda le na trenutke na srečanju proti Caji Laboral. Če nam bo to uspelo, mislim, da imamo zelo velike možnosti za zmago," je še povedal Sani Bečirović in se za konec dotaknil še obrambne igre zmajev, ki v zadnjem času ni bleščeča: "Za sredo imamo pripravljene dve, tri različice, kako ustaviti njihove najboljše posameznike. V zadnjih desetih dneh smo dali veliko poudarka na igro v obrambi in upam, da bodo v sredo vidni rezultati."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.