Šport > Košarka
97 ogledov

Z Berločnikom od Uniona k Petrolu

Tomaž Berločnik Primož Korošec
Prvi mož Petrola Tomaž Berločnik je na volilni skupščini ljubljanskega košarkarskega kluba Olimpija v Stožicah postal novi predsednik kluba, ki se bo poslej imenoval Petrol Olimpija.

Tomaž Berločnik je nasledil Janija Möderndorferja, ki je državnega prvaka in najuspešnejšo slovensko košarkarsko ekipo v zgodovini vodil zadnjih sedem let.

"V veliko čas mi je, pa tudi odgovornost, da bom vodil najpomembnejši klub v državi. Dolgo smo se usklajevali s sponzorji, kakšna naj bi bila nadaljnja pot Olimpije. Ta je sedaj sestavljena v trden mozaik. Še vedno pa nas čaka finančna sanacija v višini milijon evrov. V naslednjih letih bodo tudi športne ambicije večje, kot so sedaj zastavljene. Skupaj bomo spravili Olimpijo tja, kjer je nekoč že bila," je po izvolitvi dejal Berločnik.

Berločnik je univerzitetni diplomirani inženir strojništva in magister ekonomskih znanosti. Med drugim je bil tudi predsednik uprave Donita Tesnita, predsednik uprave družbe Istrabenz, na mesto predsednika uprave Petrola je bil prvič imenovan 1. februarja 2011, zdaj pa od 1. februarja 2016 opravlja svoj drugi mandat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.