Šport > Košarka
24 ogledov

Z Božo do prvih kolajn

Bo%C5%BEidar Maljkovi%C4%87 Maljkovic Bozidar Žurnal24 main
Na zadnji redni seji letošnjega leta je izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije nepričakovano imenoval novega selektorja. Reprezentanco bo iz rok Memija Bečirovića prevzel Božidar Maljković!
Slovenija na klopi po imenu še ni imela tako uglednega strokovnjaka. Se bo pa treba šele navaditi na njegov sistem in upam, da nam bo to čim prej uspelo.
Boštjan Nachbar

Prvi tujec na klopi slovenske reprezentance je srbski strokovnjak Božidar "Boža" Maljković.

"Na Košarkarski zvezi Slovenije (KZS) smo se odločili, da z Memijem Bečirovićem ne podaljšamo sodelovanja. Ob tej priliki bi se mu rad zahvalil za osvojitev osmega mesta na SP v Turčiji. To je nedvomno uspeh, a ocenili smo, da je napočil čas, da po 19 letih najvišja mesta prvič napademo s tujim strokovnjakom," je ob izboru 58-letnega Maljkovića dejal predsednik KZS Roman Volčič.

Tehten premislek
Maljković, ki se bo prvič preizkusil v vlogi selektorja, je nazadnje vodil španskega velikana Tau Ceramico. Z njim se je v sezoni 2006/07 uvrstil na zaključni turnir Evrolige, kjer je zdajšnja Caja Laboral osvojila četrto mesto, nato pa se z Baski razšel. Od takrat ni več sedel na trenersko klop. "Ničesar nismo želeli prepustiti naključju. Za Maljkovića smo se odločili po tehtni analizi, dolgem razmišljanju in preudarku. Menimo, da gre za strokovnjaka, ki lahko našo izbrano vrsto z vrhunskim znanjem popelje do kolajne na največjih tekmovanjih, zato smo z njim sklenili triletno pogodbo z možnostjo predčasne prekinitve," je optimističen Volčič. Maljković se bo s slovensko izbrano vrsto prvič poskušal dokazati na EP v Litvi prihodnje leto.

Intervju s Petrom Vilfanom!
Televizijski komentator in nekdanji košarkar Peter Vilfan je za Žurnal ocenil prihod Božidarja Maljkovića."Ima vse to, kar dosedanji selektorji niso imeli," je med drugim povedal. Članek si preberite TUKAJ!

Treba se bo navaditi
"Vsekakor gre za izjemno izkušenega trenerja, ki bo prinesel nekaj novega v reprezentanco. Slovenija na klopi po imenu še ni imela tako uglednega strokovnjaka. Se bo pa treba šele navaditi na njegov sistem in upam, da nam bo to čim prej uspelo. To lahko traja nekaj časa. Sam trener sicer še ne zagotavlja uspeha, apetiti pa so na zadnjih velikih tekmovanjih tako ali tako le najvišji," pa o spremembi na klopi meni eden izmed nosilcev v slovenski reprezentanci Boštjan Nachbar

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.