Šport > Košarka
52 ogledov

Z bratom čim prej v reprezentanci

Edo Muric in Dino Muric
1/8
Benjamin Kovač
Na torkovem derbiju vrha lige NLB bo v soju žarometov tudi bratski derbi med Krkinim Edom in Olimpijinim Dinom Muričem, ki pravi: "Upam in vem, da bo Edo nekoč velik igralec."

Vaša napoved pred derbijem s Krko?
Prvo tekmo smo kljub oslabljenosti zmagali, vendar smo dobro igrali v obrambi. Gre za pomembno tekmo, od prve minute bomo šli na zmago.

Kaj utegne presoditi?
Če bomo v obrambi dobro igrali, se nam bo odprl prostor za lahke koše. Dobiti moramo skok. Na prvi tekmi so imeli Novomeščani 18 skokov več kot mi, zato smo imeli nekaj športne sreče, da smo dobili tekmo. Presodili bodo torej obramba, skok in tek v protinapade.

Katere igralske in osebnostne lastnosti pri bratu najbolj cenite?
Veselim se, da bom videl, kako je Edo napredoval. Po drugi strani se zavedam, da moram čim bolj pomagati svoji ekipi. Pri njem cenim to, da na vsaki tekmi da vse od sebe. Je še mlad, Aleksandar Džikić mu namenja kar nekaj minut, zato menim, da se bo veliko naučil. Na treningih je igri 100-odstotno predan. Ni mu vseeno, če naredi napako, zato jih vseskozi skuša popravljati. Upam in vem, da bo Edo nekoč velik igralec.

Na treningih je igri 100-odstotno predan. Ni mu vseeno, če naredi napako, zato jih skuša popravljati. Vem, da bo Edo nekoč velik igralec.
Dino Murič
Kdo večkrat zmaga ena na ena?
Že nekaj časa nisva igrala. Oba sva težka značaja. Nihče noče izgubiti, zato večkrat ne prideva do konca tekme, tudi če igrava do 11, saj se prej skregava. Nekdo reče prekršek, drugi mu oporeka … Bolje, da končava in ostaneva v dobrih odnosih.

Ali med vama pred tekmo poteka kakšno zbadanje?
Ne. Edo je trenutno bolan, v nedeljo je imel 39 stopinj vročine. Zdaj se počuti že bolje, ampak ga vseeno skušam pustiti pri miru. Upam, da bo zaigral.

Kakšno sporočilo bi poslal bratu pred tekmo?
Nisem privrženec pošiljanja sporočil in tovrstnega zbadanja. Pogosto se zgodi, da če skušaš koga sprovocirati, se ti to vrne. Skušam se osredotočiti le na tekmo in opravljati svoje delo. Po zmagi pa lahko marsikaj rečeš ...

Kdaj bosta brata Murič v reprezentanci zaigrala skupaj?
Predvidevam, da bo novi selektor skušal narediti močnejšo ekipo in priti do kolajne. Morda bo mlade pustil doma ali pa tudi ne. Za kolajno imamo kakovost in upam, da jo osvojimo. Glede naju pa – upam, da bova v izbrani vrsti čim prej. Treba je le delati in se prepustiti toku. Upam, da bom nekoč tudi jaz nosilec reprezentančne igre.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.