Šport > Košarka
25 ogledov

Z. Dragić: Če z bratom igrava 1 na 1, je hitro resno

reprezentanca priprave eurobasket goran dragić zoran dragić Anže Petkovšek
Zoran Dragić je ob odhodu na priprave slovenske reprezentance v Rogaško Slatino razkril, kako sta se z bratom Goranom pripravljala na domače prvenstvo.

Kako ste se na sezono pripravljali pred zborom reprezentance?
Z Goranom sva se pripravljala na Iliriji, kjer imajo tudi nov fitness center. Prišel je trener iz Phoenixa za kakšen teden, po njegovem odhodu pa sva z vadbami nadaljevala sama. Malce košarka, malce fitness, kombinirano. Vsak dan sva opravila po dva treninga, zjutraj in zvečer. 

Sta se pomerila ena na ena?
Bolj za hec. Nisva želela tvegati. Oba imava pogodbe in paziti morava, da se ne zgodi kaj neprijetnega. Če igraš dve, tri, štiri točke, se vse zna razviti že v zelo resen boj. Bolj sva poskušala z nekaj meti na koš. Nič resnega. 

Kako bi ocenili bratov napredek v ligi NBA?
Že v zadnjih dveh mesecih, ko je igral za Houston se je videlo česa je sposoben. Potreboval je le dovolj veliko minutažo. To si je izboril, vse skupaj pa so opazili v Phoenixu, kjer so mu ponudili dirigentsko palico. Od tu naprej je bilo vse lažje. Ko veš, da boš odigral 30 minut, je lažje, čeprav moraš svoj čas na parketu vseeno opravičiti. Zelo sem vesel, da mu je uspelo, za njim je zelo uspešna sezona. Kot posameznik se je izkazal, ekipa pa ni bila prava, manjkala je kemija. 

Že večkrat ste dejali, da se v NBA želite preseliti tudi sami.
Moja velika želja je, da zaigram čez lužo. Dokler bom lahko igral košarko, se bom prizadeval za igranje v NBA. Vseeno tudi v Evropi ni tako slabo.

Kako pa ste zadovoljni s svojo sezono?
Tako, tako. To je bila moja prva sezona na tujem. Pričakoval sem nekoliko več. Na začetku sem dobro začel, dosegal sem tudi kar nekaj točk, potem pa me je trener malce "bremzal". To je bila njegova odločitev, gre za vrhunskega trenerja. Vesel sem predvsem tega, da sem dobil dragocene izkušnje. Pravzaprav sprva nisem pričakoval toliko. Igral sem po kakšnih 15 minut na tekmo, večino njih pa sem začenjal v prvi peterki. 

Zoran Dragić Slovenija BiH pokal Adecco | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Kako je z gležnjem?
Zdaj je že vse v redu.

Kaj pričakujete od priprav na evropsko prvenstvo?
Zanimivo bo. Predvsem imamo zelo mlado ekipo. Menim, da smo zelo hitri, igrali bomo hitro. Najpomembnejša pa bo seveda obramba. Brez nje ne gre. Z obrambo se zmaguje tekme. Na pripravah zagotovo ne bomo hranili moči, delalo se bo na polno. To je to. Začelo se je, počitka je bilo dovolj.  

Zdaj ste že standardni član reprezentance, pred dvema letoma za EP v Litvi je bilo nekoliko drugače. Je občutek pred pripravami zato boljši?
Ne razmišljam o tem, da imam zagotovljeno mesto. Prišel sem, da delam, da se dokažem. To je treba početi na vsakem treningu in pokazati, da si zaslužiš vpoklic. Tudi sam sem še vedno mlad. Sem takšne narave, da se nikoli ne sprostim glede tega.

Kako gledate na odpoved Bena Udriha?
Pred zborom sem si dejal, da ne bom odgovarjal na to vprašanje (smeh). To je odločitev posameznika. Sam sem tukaj in to je zame najbolj pomembno. Na vprašanje nimam pravega odgovora, a še nekaj let nazaj se kaj takšnega ni dogajalo. Časi so se očitno spremenili. Kaj več o tem ne bi govoril.

Kaj lahko Slovenija naredi na EP?
Imamo nekaj izkušenih in nekaj mladih košarkarjev. Če se bomo povezali kot družina, lahko marsikaj dosežemo. Na pritisk smo navajeni, to je del športa. O pritisku javnosti pravzaprav ne razmišljam. Dali bomo vse od sebe in kar bo pač bo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.