Šport > Košarka
7 ogledov

Z drugo zmago v drugi del

Goran Jagodnik je na tekmi s Poljsko dobil zajetno minutažo. Žurnal24 main
Slovenska košarkarska reprezentanca se je z drugo zmago na evropskem prvenstvu nad Poljsko uvrstila v drugi del tekmovanja, kamor bo odnesla najmanj dve točki. Dodatno lahko pridobi na sredini tekmi proti Franciji.
Izjave po tekmi Slovenija : Poljska

Aleš Pipan, selektor slovenske reprezentance: "Nobena zmaga ni podarjena. Vsako tekmo je treba dobiti z garanjem. Proti Poljakom smo bili nekoliko slabši le v prvi četrtini, nato pa smo zaigrali bolj podjetno. Agresivna obramba je botrovala k učinkovitejšemu napadu. Čestital bi fantom, da so na zelo težki tekmi pokazali pravi značaj, ne morem pa mimo izjemnih slovenskih navijačev, ki jih pozivam, naj tudi za sredin dvoboj proti Francozom pripravijo tako izjemno vzdušje."

Rašo Nesterović, kapetan slovenske reprezentance: "Poljaki so bili na začetku bolj zbrani od nas. S trdim delom v obrambi in rutinirano igro smo se vrnili in prišli do lahke zmage. Zdaj nas čaka še zadnje dejanje v Alicanteju. Upamo na najboljše."

Erazem Lorbek, s 16 točkami proti Poljski prvi strelec slovenske reprezentance: "Poljaki so se dobro pripravili na to tekmo. Začeli so odlično, mi pa smo jih strli šele z dobro obrambo. V drugem polčasu smo suvereno nadzorovali potek dogodkov na parketu. Tekme proti Poljski sem se kar malce bal, saj smo bili v vlogi favorita in smo morali zmagati. Mislim, da bo proti Franciji precej lažje igrati, saj bomo lahko bolj sproščeni."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.