Šport > Košarka
13 ogledov

Z enim očesom v finale Zahoda

NBA Phoenix Suns San Antonio Spurs zadnja tekma Nash
1/22
Žurnal24 main
LeBron, kdo? Zvezda tekme Celticsov in Cavaliersov je bil s trojnim dvojčkom Rondo. Moštvi sta izenačeni na 2:2. Suns pa so s 4:0 nad Spurs že v finalu Zahoda. Prvo ime tekme pa na pol slepi Nash.

Kdo bi si mislil, da bodo Phoenix Suns svoje največje krvnike zadnjih nekaj sezon v konferenčnem polfinalu izločili s 4:0 v zmagah. In to na kakšen način: na tretji tekmi s 26 točkami Gorana Dragića v 17 minutah in na četrti tekmi v noči na ponedeljek z na pol slepim Stevom Nashem. Med štiri najboljše so se Sonca uvrstila z zmago 107:101. Dragić ni ponovil petka. V 11 minutah na parketu je zbral šest točk (zgrešil je vse tri poskuse za tri točke), tri podaje in dva skoka. Junak četrte zmage je bil tako "menjava za Dragića" Nash, ki je večji del drugega polčasa odigral z oteklim očesom, potem ko ga je s komolcem zadel Tim Duncan. Kanadski organizator igre je imel na koncu 20 točk, še devet več pa jih je prispeval Amare Stoudemire. V finalu Zahoda zdaj Suns pričakujejo Los Angeles Lakers, ki bi Utah Jazz lahko četrtič premagali že ta ponedeljek.

"Bil je kot Ray Boom Boom Mancini," je primerjavo z nekdanjim boksarjem našel Grant Hill. "Res se je moral osredotočiti, saj je metal z le enim očesom." Nekaj podobnega se je zgodilo že v konferenčnem polfinalu v sezoni 2007, ko je dobil udarec po nosu. Takrat ga je zdelal Tony Parker. "Proti tem fantom sem že velikokrat izgubil in tako nisem mogel ne igrati. Svojim soigralcem sem želel dati vse, kar sem mogel." Pohvalil ga je tudi trener nasprotne ekipe, Gregg Popovich. "Dolgo je čakal, da bi nas takole premagal. Ne bi mogel biti bolj vesel za tako uglajenega igralca. Sovražim ga, a res je uglajen košarkar." Za Spurs je to prvi spodrsljaj v tem delu končnice po letu 2001.

Svojega junaka je imela tudi prva nedeljska tekma, in to ni bil LeBron James. S svojim četrtim trojnim dvojčkom v končnicah je za izenačenje serije med Boston Celtics in Cleveland Cavaliers na 2:2 poskrbel Rajon Rondo. 29 točk, 18 skokov in 13 podaj. To je bila brez dvoma Rondova najboljša tekma v karieri. V zadnji četrtini je igral tako dobro, da so bili Cavaleirs povsem na tleh. "Pri njih se vse začne z Rondom. Je kot motor, ki požene vso ekipo. Vse naredi zanje. Njegova igra je bila neverjetna. Rondo je brez dvoma naredil razliko," je pošteno priznal James, ki je bil z 22 točkami krepko pod svojim povprečjem.

Liga NBA, 2. kolo končnice, tekmi 9. 5.:

Vzhod
Boston Celtics : Cleveland Cavaliers 97:87  /2:2/
Rondo 29, Garnett in Allen 8; James 22, O'Neal 17

Zahod
San Antonio Spurs : Phoenix Suns 101:107  /0:4/
Parker 22, Duncan in Hill 17; Stoudemire 29, Nash 20, Dragič 6 (11 min)

* v poševnicah je izid v zmagah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.