Šport > Košarka
13 ogledov

''Z Goranom imava visok košarkarski IQ''

goran dragić dwayne wade miami nba Profimedias
Najboljši slovenski košarkar se je po poškodbi hrbta vrnil na parket, kjer je na prvi tekmi prispeval 17 točk in Miami Heat pomagal do zmage nad Brooklyn Nets.

Goran Dragić je saniral lažjo poškodbo hrbta in znova odigral eno ključnih vlog za zmago vročice. Skupaj z najboljšim strelcem ekipe Dwaynom Wadom, s katerim se na igrišču odlično razumeta, sta dosegla 45 točk, kar znaša dobrih 43 odstotkov.
Na vprašanje, ali je presenečen, da sta se z Wadom tako dobro ujela, je Dragić odvrnil: ''Lagal bi, če bi zanikal. Veliko se pogovarjava. Na treningu ga sprašujem, kaj si želi narediti.''

Slovenskemu branilcu zelo ustreza, da ima ob sebi igralce, na katere lahko računa. ''Danes je dosegel 28 točk. Med tekmo se lahko vedno zaneseš nanj. Če zgreši tri zaporedne mete, ga ne bo pekla vest, ampak bo ostal dovolj samozavesten, da bo opravil svoje delo. Zato sodi med All-Stars. Lahko se zaneseš nanj, kar je dokazal na zadnjih nekaj tekmah,'' je dodal Dragić.

V igri z nekdanjim košarkarjem Phoenix Suns pa uživa tudi zvezdnik Miamija, ki je zaradi Dragićeve poškodbe in zdravstvenih težav Chrisa Bosha ne svoja pleča prevzel veliko odgovornost. ''Končno sem ujel ritem,'' je povedal Wade, ki je mrežicam ''nasul'' 28 točk. ''Pomaga, če imaš ob sebi takšne igralce, kot je Goran. Veliko komunicirava in oba imava visok košarkarski IQ,'' je dodal Američan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.