Šport > Košarka
38 ogledov

Z iztaknjenim očesom še vedno videl

akil mitchell Youtube
Ameriški košarkar Akil Mitchell je na tekmi avstralske lige NBL utrpel neprijetno poškodbo očesa, ki mu ga je nenamerno iztaknil košarkar nasprotne ekipe.

Grozljiv prizor se je odvil na četrtkovi košarkarski tekmi med ekipama razširjene avstralske košarkarske lige NBL, New Zealand Breakers in Cairns Taipans.

Akil Mitchell, trikratni udeleženec poletnih priprav v ligi NBA, je pri skoku za odbito žogo dobil udarec košarkarja nasprotne ekipe Nnanne Egwuja, ki mu je s prstom ponesreči iztaknil oko. Mitchell se je zgrudil po tleh, med igralci pa je zavladala pravcata panika.

Mitchellu so nemudoma nudili zdravniško pomoč, sledila pa je 15-minutna prekinitev. Po prvih podatkih poškodba ni tako resno, kot se je zdelo na prvi pogled. Američan še vedno vidi na poškodovano oko. ''Poškodba je, a prvi znaki so pozitivni in ni tako hudo, kot smo se bali,'' je sporočil direktor New Zealand Breakers Dillon Boucher.

Komaj 12 ur po bizarni nesreči je o dogodku spregovoril tudi košarkar. ''Čutil sem, kot da bi me nekdo dregnil v oko. Mislil sem si 'tole bo pa kar hudo'. Padel sem po tleh in začutil, da mi je oko padlo iz očesne jamice. Takrat me je zagrabila panika,'' je povedal Mitchell in dodal, da je še vedno videl skozi oko, ki je štrlelo iz njegove glave.

''To je bilo najbolj čudno. Odprl sem oko in videl vse. Oko se je premikalo. Dotaknil sem se in ga želel pospraviti nazaj, nato pa sem pomislil, da bi bila to slaba ideja,'' je pojasnil košarkar in se zahvalil zdravniškemu osebju za dobro oskrbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.