Šport > Košarka
10 ogledov

Z neverjetnim preobratom v finale zahodne konference NBA

Zmaga Houston Rockets EPA
Po zaostanku 1:3 v zmagah so Houston Rockets le še uspeli premagati Los Angeles Clipperse.

Ekipi Houston Rockets je v boju za finale zahodne konference NBA z Los Angeles Clippersi uspel neverjeten preobrat. V končnici zahodnega dela je ekipa iz Houstona že zaostajala za 1:3 v zmagah (napreduje ekipa, ki prva osvoji štiri tekme), a je s tremi zaporednimi zmagami le uspela napredovati v finale zahodne konference NBA. Zadnjo, odločilno tekmo sta ekipi odigrali v Houstonu, kjer so pred domačim občinstvom Rocketsi premagali Clipperse z 113:100.

"Zmaga nam daje veliko samozavesti. Zelo sem ponosen na svoje soigralci, ki so se borili vso leto,“ je po tekmi povedal najuspešnejši mož Houstona James Harden, ki je v zadnji tekmi dosegel 31 točk, osem podaj in sedem skokov.

"Ljubim svojo ekipo in ljubim dejstvo, da so si tako močno želeli zmagati, da sam nisem verjel več v uspeh,“ je po tekmi povedal trener L. A. Clippersev Doc Rivers, ki je kljub izgubljene tekme pohvalil voljo svojih igralcev. Pri Clippersih je bil najboljši igralec Blake Griffin, ki je dosegel 27 točk, šest podaj in 11 skokov.

V zgodovini NBA je povratek po zaostanku 1:3 v zmagah uspel le devetim ekipam. Nazadnje je uspelo Phoenix Sunsem leta 2006, ki je izločila Los Angeles Lakerse. Za Houston Rockets pa je to prva zmaga v zahodnem delu NBA po skoraj dvajsetih letih.

V finalu zahodne konference Houston Rockets sedaj čaka spopad z ekipo Golden State Warriors, ki je izločila Memphis Grizzlies in tako tudi Bena Udriha. V vzhodnem delu NBA pa se bodo pomerili Cleveland Cavaliers in Atlanta Hawks.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.