Šport > Košarka
9 ogledov

Z rezervo v odločilni boj

Jure Zdovc bo imel prednost domačega terena. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Olimpija šestnajstič ali Krka tretjič? Oba tekmeca verjameta v uspeh, na odločilni tekmi pa pričakujeta boj za vsako žogo. Odločale naj bi malenkosti.

Tako Jure Zdovc kot Aleksandar Džikić sta kot trenerja že osvojila slovensko prvenstvo. Oba z Olimpijo. Zdovc je bil uspešen lani, Džikić pa sezono prej. Obakrat je v finalu klonil Helios.

Odločale bodo nianse, morda ena žoga. Igramo doma in tokrat računam na podporo gledalcev.
Jure Zdovc
Zdovc: "Imamo rezerve"
"Vsekakor po zmagi v Novem mestu ne razmišljamo o sprostitvi ali o tem, da nas zdaj čaka lahka tekma. Prav nasprotno. Bo izjemno težko, mi pa si želimo, da bi prikazali takšno košarko, kot jo znamo. Imamo še dosti rezerve, je pa vsak dvoboj zgodba zase," je pred zadnjo tekmo dejal trener Ljubljančanov Jure Zdovc. Posebne taktike za tekmeca v taboru zmajev ne nameravajo pripravljati. "Menim, da se obe ekipi že zelo dobro poznata. Do presenečenj bo zelo težko priti. Tudi Aleksandar Džikić bo na drugi strani verjetno kaj poskusil, mi pa moramo biti pripravljeni na vse. Odločale bodo nianse, morda ena žoga. Igramo doma in tokrat računam na podporo gledalcev. Na prvih dveh tekmah v finalu smo imeli občutek, da igramo v gosteh," je še dejal Zdovc.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Džikić: "Zakaj pa ne?"
Džikić prav tako razmišlja o uspehu: "Enkrat smo že zmagali v Tivoliju in ne vidim razloga, zakaj ne bi še enkrat. Mi smo vse cilje v tej sezoni že izpolnili, zdaj želimo le še korak dlje. V sredo bomo spet spočiti in pripravljeni na boj. Poskusili jih bomo še enkrat premagati v njihovi dvorani. Na zadnji tekmi smo prihajali v dobre položaje, a jih nismo izkoristili. Za poraz v Novem mestu ni kriva obramba Olimpije, temveč naše napake. To se ne sme ponoviti. Vemo, kje so njihove slabosti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.