Šport > Košarka
12 ogledov

Z. sledi LeBronu, play bo Miller

Bosh in Ilgasukas bosta krojila močno centrsko linijo Miami Heatov. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Miami Heat niso več le trije kralji, ampak postajajo realno vse bolj resen kandidat za naslov. Po Udonisu Haslemu se bosta Jamesu, Wadu in Boshu na Floridi pridružila še Zydrunas Ilgauskas in Mike Miller.
Utah Jazz so zamenjavo za Carlosa Boozerja našli v Alu Jeffersonu. Tyson Chandler ni odšel v Toronto Raptors, kot je sam napovedal v ponedeljek, temveč so ga Charlotte Bobcats v zameno za tri igralce in nekaj denarja poslali v Dallas Mavericks.

Pat Riley dobro izpopolnjuje kraljevsko zasedbo Miami Heatov. Če smo sprva mislili, da bodo z LeBronom Jamesom, Dwyanom Wadom in Chrisom Boshem toliko zapolnili salary cap, da bodo lahko roster izpopolnili le z drugorazrednimi košarkarji, smo se pošteno zmotili. Po Udonisu Haslemu, ki je zavrnil finančno boljše ponudbe Dallas Mavericksov in Denver Nuggetsov, se bo Vročici pridružil še izkušeni litovski center Zydrunas Ilgauskas. To je še en udarec za užaljenega lastnika Cleveland Cavaliersov, Dana Gilberta, saj se je Z. odločil slediti Jamesu in tako Cavs zapušča po 13 sezonah. V petek bo podpisal dveletno pogodbo za slabe tri milijone ameriških dolarjev. "Odločil se je zaradi LeBrona. To je njegova najboljša možnost, da dobi prstan," je Zydrunasovo odločitev pojasnil njegov agent, Herb Rudoy.

Počasi v osredje stopa Shaquille O`Neal. Atlanta Hawks niso več edini, ki ga snubijo. Ta hip so najresnejši kandidati Mavericks, ki bi sicer najprej morali sprostiti svoj salary cap. Po tihem se je Shaqa povezovalo tudi z Bulls, Celtics in Heati.

In zdaj Heatom manjka le še preverjeni organizator igre. Mike Miller, nazadnje član Washington Wizardsov, najdlje pa je v NBA-ju igral za Memphis Grizzlies, je to sredo potrdil, da je pripravljen na podpis petletne pogodbe.

S pričakovanim vzponom Heatov se bo znova zaostrilo rivalstvo na Floridi z Orlando Magici. Slednji so se ta teden okrepili s Quentinom Richardsonom, dolgoletnim članom New York Knicksov, lani pa Heatov. "Bil je razočaran," je o klicu prijatelji Wadu dejal Richardson. "Rivalstvo bo spet oživelo. Ko bom igral proti njim, ne bom igral, kot da gre za velike favorite. Z njimi bom igral kot proti navadnim smrtnikom. Mislim, da imamo mi enako dobre možnosti kot oni, da osvojimo prvenstvo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.