Šport > Košarka
15 ogledov

"Z Vujačićem po tekmi prijatelja"

Goran Dragić si je z zanimanjem ogledal tretjo tekmo finala, malo bolj je stiska Žurnal24 main
Tretjo tekmo finala državnega prvenstva med Unionom Olimpijo in Krko si je ogledal tudi Goran Dragić s spremljevalko. Nato je spregovoril tudi za zurnal24.si.
Dragić in Vujačić sta se petelinila na šesti tekmi finala Zahoda, že na peti pa sta dobila tehnični napaki. Po končani seriji je Goran Saši zaželel srečo v finalu.

To je za vas verjetno prva tekma letošnjega finala, ki ste si jo ogledali ...
Tako je. Še na to sem nekoliko zamudil.  

Kako bi jo ocenili?

Olimpijini igralci na koncu niso najbolj igrali z glavo. Štirikrat so metali za tri točke, do konca pa je bilo še kar nekaj časa. Vendar tako je v košarki. Če bi zadeli, bi bilo pa vse super. Je še ena tekma v Novem mestu in nič še ni izgubljeno. Bo pa zelo težko.

Za koga navijate?
To je težko vprašanje. Bolj za Olimpijo, ker sem tu tudi igral, na drugi strani pa je Aleksandar Džikić, ki me je treniral. Privoščim tudi njemu. Kakorkoli, zmagal bo tisti, ki bo boljši.

Tudi za vami je igranje v končnici. Se to v ligi NBA precej razlikuje od tistega v rednem delu?
Seveda. Gre za povsem drugačno košarko. Vse skupaj gre bolj na nož, je bolj fizično. Tudi navijači začnejo navijati. Med rednim delom sezone tega ni, vse je bolj podobno prijateljskim tekmam. Izkušnje, ki sem jih pridobil z igranjem v končnici, mi bodo v prihodnosti precej pomagale. Bilo je res fenomenalno.  

Ste bili zelo razočarani po porazu z Jezerniki?
Da. Vsi smo verjeli, da bomo dobili šesto tekmo in še enkrat igrali v Los Angelesu. Morda smo imeli nekaj smole v petem dvoboju, ki smo ga izgubili v zadnji sekundi. Ne glede na to je za nami zelo uspešna sezona. Je pa bilo vseeno nekaj razočaranja.

Kako bi ocenili svoje dvoboje s Sašem Vujačićem?
Ameriški mediji so vse skupaj kar precej napihnili. Predvsem to, da sva v slabih odnosih. To ni res. Kar se je dogajalo na tekmah, je nekaj povsem drugega. Oba si želiva pomagati svojemu moštvu in to je le eden od dvobojev. Po tekmi smo spet vsi prijatelji. Ni res, da bi se sovražila.  

Poklikajte po obsežni galeriji s tretje tekme finala lige Telemach, ki jo je v Tivoliju dobila Krka.

Kaj boste počeli zdaj?
Zdaj grem na dopust. Spočil se bom, preživel nekaj časa z družino in dekletom. 

Se boste udeležili zbora reprezentance?

Upam, da se bom. V tem tednu naj bi s Košarkarske zveze Slovenije poklicali v Phoenix. Bomo videli, kako se bodo reči odvijale naprej. Težava ni v zavarovanju. Vodilni v klubu želijo govoriti z osebami na KZS. Lani so bili malce nezadovoljni, ker sem igral na položaju dvojke, nato pa sem se še poškodoval. Verjetno bodo postavili kakšen pogoj.

Bi se pa drugače z veseljem udeležili priprav?
Želja vsekakor je. Mogoče je bila sezona res dolga in sem malce utrujen. Vendar verjamem, da so tudi Jaka Lakovič in ostali, ki še igrajo v svojih državnih prvenstvih, precej utrujeni, a naposled ob dobrem vzdušju v reprezentanci vse pozabiš in upaš na najboljše.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.