Šport > Košarka
10 ogledov

Za Čebularja in Krušiča ne bo SP

Sandi Čebular ne bo odpotoval na SP v Turčijo. (Foto: KZS/www.alesfevzer.com) Žurnal24 main
Selektor reprezentance Memi Bečirovič se je pred nadaljevanjem priprav za SP za sodelovanje zahvalil Sandiju Čebularju in Mateju Krušiču. Pohvalil je formo Gorana Dragića, ki se je vrnil iz Phoenixa.
Vstopnice razprodane? Mi imamo za vas dva para. Govorimo o tekmi Slovenije s Španijo v Stožicah. Dobite jih, če v kvizu odgovorite na vsa vprašanja in ste nato srečni izžrebanec! Tukaj!

Po Pokalu Borislava Stankovića, na katerem je Slovenija v finalu ugnala Avstralijo in osvojila lovoriko, se je selektor Memi Bečirović po pogovoru za sodelovanje zahvalil Sandiju Čebularju in Mateju Krušiču. Oba bosta svojo priložnost nedvomno lahko iskala že prihodnje leto, ko bo na sporedu evropsko prvenstvo v Litvi, na seznamu kandidatov za nastop na SP v Turčiji pa tako zdaj ostaja še 14 kandidatov.

"Turnir na Kitajskem je bil prvi pravi test za vse reprezentante, tako tudi za Sandija Čebularja in Mateja Krušiča, ki sta se sicer dobro vklopila, pridno delala, a reprezentanca je taka, da vsi žal ne morejo biti v njej, in tokrat sem sprejel tako odločitev. Z obema sem se tudi pogovoril in mojo odločitev sta sprejela povsem korektno, sta pa tudi za naslednje akcije, če le ne bi bilo kaj nepričakovanega, v ožjem krogu kandidatov za reprezentanco," je odločitev pojasnil selektor Bečirović.

Moram reči, da sem z določenimi segmenti zelo zadovoljen, v prvi vrsti bi tu omenil ekipni duh, borbenost in željo po zmagi.
Memi Bečirović

In kako je selektor zadovoljen z igrami na Kitajskem? "Moram reči, da sem z določenimi segmenti zelo zadovoljen, v prvi vrsti bi tu omenil ekipni duh, borbenost in željo po zmagi. Res pa je tudi, da so se na tekmah na Kitajskem opazile določene pomanjkljivosti, in zdaj bo čas, da jih odpravimo. Priključujejo se nam tudi preostali igralci, s katerimi bo ekipa še močnejša, s tem pa lahko začnemo piliti formo in popraviti pomanjkljivosti."

Ekipi se je na Kitajskem pridružil Goran Dragić. "Dobro je pripravljen, nikoli niti nisem dvomil v to, da ne bi bil, saj ga že od prej poznam kot atleta. Brez težav zdrži vse napore, je pa res, da je zaradi kasnejšega prihoda taktično še malo za drugimi igralci, a to nadoknadi s svojo kakovostjo, borbenostjo, hitrostjo in atletiko," ga je pohvalil selektor. Košarkarji se vračajo domov in bodo v Ljubljani opravili dva treninga, že v četrtek pa odpotovali v Vitorio, kjer jih čaka nov pripravljalni turnir, in sicer tekmi z Litvo (6. avgust) in Španijo (8. avgust).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.