Šport > Košarka
21 ogledov

Za milijon in pol bližje

Žurnal24 main
"Če bo šlo vse po dogovorih, smo lahko optimistični glede odločitve vlade," je glede organizacije EP v košarki leta 2013 med drugim za Žurnal24 povedal direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo.
Država se poskuša zaščititi pred primeri, ki se dogajajo drugim prirediteljem. Nekateri za stroške organizacije navedejo določeno vsoto, nato pa se ti dvignejo. Na KZS razumemo državo. Smo pa mi zelo dobro organizirana zveza, poslujemo dobro in nikoli nismo v rdečih številkah. Z navijači na čelu in z vso košarkarsko tradicijo si zaslužimo, da nam država priskoči na pomoč. Vložek se ji bo vsekakor povrnil. Ne gre za to, da bi jo prosili za nekaj, od tega pa potem ne bi imela koristi.
Matej Avanzo

Po pogajanjih z vodilnimi možmi Fibe Europe je delegaciji Košarkarske zveze Slovenije (KZS) in slovenske vlade uspelo znižati pristojbino za organizacijo evropskega prvenstva (EP) 2013. Namesto osmih milijonov bo vlada Fibi Europe zdaj morala plačati 6,5 milijona evrov. In to v šestih, ne štirih letih, kot je bilo mišljeno do zdaj.

"Lahko smo optimistični"
Dokončna odločitev naj bi padla na seji vlade, ki bo naslednji četrtek. “Želeli smo si, da na pogajanjih sodelujejo tudi predstavniki vlade. Minister za šolstvo in šport Igor Lukšičje projekt podprl, mi pa smo se zavezali, da bomo vse organizacijske stroške pokrili sami. Tudi občine naj bi prevzele finančne obveznosti glede gradnje dvoran. Če bo šlo vse po dogovorih, smo lahko optimistični glede odločitve vlade,” nam je povedal direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo, ki je na vprašanje, kako so potekala pogajanja, dejal: “Tako kot potekajo v podobnih primerih. Vsakdo je povedal svojo ceno, našli pa smo se nekje vmes.” KZS naj bi za organizacijo prvenstva tako prispevala 7,5 milijona evrov.

Vložek se bo povrnil
Hkrati minister Igor Lukšič od KZS pričakuje, da bo skupaj z mestnimi občinami, ki načrtujejo gradnjo novih dvoran, do začetka naslednjega tedna pripravila natančno analizo finančne konstrukcije investicij. “Država se poskuša zaščititi pred primeri, ki se dogajajo drugim prirediteljem. Nekateri za stroške organizacije navedejo določeno vsoto, nato pa se ti dvignejo. Na KZS razumemo državo. Smo pa mi zelo dobro organizirana zveza, poslujemo dobro in nikoli nismo v rdečih številkah. Z navijači na čelu in z vso košarkarsko tradicijo si zaslužimo, da nam država priskoči na pomoč. Vložek se ji bo vsekakor povrnil. Ne gre za to, da bi jo prosili za nekaj, od tega pa potem ne bi imela koristi,” je še dejal Avanzo. Po oceni KZS naj bi se po zaslugi EP v Sloveniji obrnilo vsaj 27 milijonov evrov, od katerih bi državi pripadlo 3,5 milijona evrov le v obliki davka na dodano vrednost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.