Šport > Košarka
4 ogledov

Za SP vprašljiv tudi Domen

Žurnal24 main
Pogovarjali smo se z Domnom Lorbkom. Zaradi težav s poškodbami je možno, da bo odpovedal nastop na SP 2010, tako kot ga je njegov brat Erazem. "Upam, da bom nared."

Memi Bečirović ve, da imam težave s poškodbami, a do Turčije je še kar nekaj časa. Do takrat bi lahko bil že zdrav.
Domen Lorbek
Domen, do začetka svetovnega prvenstva so še trije meseci. Boste zaigrali v Turčiji?
Ne vem še. Jutri se s selektorjem dobiva na pogovoru. Memi Bečirović ve, da imam težave s poškodbami, a do Turčije je še kar nekaj časa. Do takrat bi lahko bil že zdrav. Upam, da bom nared. Imam težave s stopali, poleg tega imam na obeh nogah kronično vnetje pokostnice, zadnji dve tekmi pa sem izpustil zaradi udarca v koleno. Imam nategnjeno stransko vez. Med sezono se je nabralo kar nekaj težav. To je verjetno posledica tega, da že nekaj let nisem imel pravega počitka.

Se strinjate z odločitvijo Erazma, da zaradi podobnih težav ne nastopi na SP?
Da, popolnoma. Vidi se, da Erazem ne zmore več. Menim, da se je pravilno odločil. O tem sva se precej pogovarjala in njegova odločitev me ni presenetila. Mislim, da je pravilna, saj ima preveč težav s hrbtom. Nihče si ne želi, da bi se mu pripetilo kaj podobnega kot Matjažu Smodišu.

Se lahko Slovenija kljub odpovedim na SP visoko uvrsti?
Vsekakor. Reprezentanca bo močna, in to ne glede na njene igralce. Kolikor vem, bosta nastopila Beno Udrih in Boštjan Nachbar, tu bodo tudi preostali košarkarji, ki so že igrali v izbrani vrsti. Ob morebitnih odpovedih bo priložnost za dokazovanje dobil še kdo drug.

Žalostno pa je, kar se dogaja z Olimpijo. Še vedno upam, da se bodo stvari uredile.
Domen Lorbek
Kako bi sicer ocenili svojo sezono?
Za mano je zelo stresna sezona – predvsem zaradi stalnih selitev. Igral sem za ekipo Cajasol iz Seville, nato za Helios, sezono pa sem končal v Bilbau pri klubu Lagun Aro. Zadovoljen sem predvsem z zadnjima dvema mesecema. Veliko in tudi dobro sem igral v Španiji. Upam, da bo tako tudi naprej.

Ali to pomeni, da ostajate v Bilbau?
Ne vem. Sicer so mi dali vedeti, da bi me obdržali, vendar je veliko odvisno od pogojev, ki mi jih bodo ponudili. Rad bi ostal v španski ligi, ki je resnično zelo močna. To je moja prioriteta. Z enakim veseljem bi sprejel le še ponudbo katerega izmed evroligaških klubov.

Bili ste blizu Unionu Olimpiji. Je zaradi vseh težav, ki spremljajo klub, morda celo bolje, da niste zaigrali v Ljubljani?
Sam se ne bi izrazil ravno tako. Na začetku sezone sem res želel priti v Olimpijo, a so se reči zasukale drugače. Takšen je pač profesionalni šport, zame pa se je na koncu vse skupaj kar dobro izšlo. Žalostno pa je, kar se dogaja z Olimpijo. Še vedno upam, da se bodo stvari uredile. Verjetno bo nekdo moral v klub prinesti denar. Kdo bi to bil, ne vem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.