Šport > Košarka
7 ogledov

Za Toronto Turkogluja prepričal Bosh

Žurnal24 main
Toronto, Dallas, Orlando in Memphis so izpeljali kupčijo z osmimi košarkarji. Hedo Turkoglu je tako uradno postal član Raptorsov. K temu ga je pomagal prepričati Chris Bosh.
 

Kupčija med štirimi ekipami:

Dallas je dobil: Shawna Mariona, Krisa Humphriesa, Nathana Jawaia in Grega Bucknerja.
Orlando je dobil: denar od Toronta in Dallasa.
Toronto je dobil: Heda Turkogluja, Antoina Wrighta in Deveana Georgea.
Memphis je dobil: Jerryja Stackhousa in dodaten izbor v drugem krogu leta 2016.

Zgodil se je je eden najbolj zapletenih prestopov v ligi NBA v zadnjih sezonah. Najbolj dobička so imeli Toronto Raptors, slabo se ni izšlo niti za Dallas Maverickse, Orlando Magic so se morali zadovoljiti z denarjem, zadovoljni so tudi Memphis Grizzlies. Hedo Turkoglu je tako tudi uradno postal novi član Raptorsov, Shawn Marion je svoj četrti klub v letu in pol našel v Dallasu, Jerry Stackhouse je okrepil Grizzlies. "Toliko se je dogajalo, da sem sam le čakal v kotu, kako se bo razpletlo," je dejal Marion, ki se po odhodu iz Phoenix Sunsov ni znašel niti pri Miami Heatih niti pri Toronto Raptorsih. Marion se že veseli sodelovanja z Jasonom Kiddom in verjame, da se bodo zdaj Mavs na Zahodu lahko kosali z Los Angeles Lakers: "Z našim talentom in dolgo klopjo, zakaj pa ne? To bo naš cilj."

 
 

Hedo je izvrsten košarkar. Igra zelo raznoliko. Naš že tako dober napad bo le še izboljšal.

Bryan Colangelo

 
Toronto je svojo najbrž največjo okrepitev s prostim igralcem v zgodovini kluba v Air Canada Centru že predstavil. "Tega ne veste, a Heda je k sodelovanju z nami pomagal prepričati Chris Bosh," je razkril športni direktor Raptorsov, Bryan Colangelo. "Chris ga je poklical in mu povedal, da bi bil velika okrepitev za nas. 'Želim, da prideš in nas narediš bolje', mu je dejal Chris." Turkoglu se je prejšnji teden skoraj že odločil za Portland Trail Blazers, a se tik pred odločitvijo premislil, eden od razlogov je bil tudi ta, da si je njegova družina želela v multikulturni Toronto, ki ima tudi turško skupnost. "Ko sem slišal Chrisov glas, sem bil res vesel. Nekaj posebnega je, ko ti dobrodošlico v klub zaželi nekdo tako kvaliteten, kot je Chris. Vem, da ga bo veselilo, da bo igral z mano in mene, ko bom igral z njim," je sinoči razlagal Turkoglu. "Upam, da bomo imeli uspešno leto in da čim dlje ostanemo skupaj."

 

Podpisi se vrstijo

Po napovedih sta Gordon in Villanueva podpisala za Detroit. Rasheed Wallace je podpisal za Boston. McDyess bo odslej igral za San Antonio, Ariza pa za Houston. Curry bo kariero nadaljeval v Golden Statu.

Boshu se pogodba z Raptors prihodnje poletje izteče, obnovil pa jo bo izključno ob večjem uspehu moštva. "Na veliko smo trgovali, marsičemu smo se morali odreči, a le tako smo v ekipo lahko dobili Turkogluja. Delamo vse, da bi tudi po prihodnji sezoni v ekipi ohranili Bosha," je pojasnil Colangelo. Toronto je pred dnevi pogodbo podaljšal z Andreo Bargnanijem, zdaj pa so podpisali še s svojim najvišjim letošnjim izborom, DeMarjem DeRozanom. Tako so Raptorsi že popolnili svoj "salary cap" za prihodnjo sezono (nekaj manj kot dovoljenih 57,7 milijona ameriških dolarjev).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.