Šport > Košarka
64319 ogledov

Za vedno je odšel jugoslovanski košarkarski veljak

Šport: Umrl je legendarni košarkar, ljubljenec tivolske publike - Sveča Shutterstock
Košarkarski svet žaluje za nekdanjim makedonskim selektorjem.

V Novem Sadu je v 77. letu starosti umrl nekdanji makedonski košarkarski selektor Janko Lukovski, je danes sporočila Košarkarska zveza Severne Makedonije.

Lukovski je bil v bogati karieri tudi član strokovnega štaba mlade reprezentance nekdanje Jugoslavije, v kateri so bili denimo Dražen Petrović, Jure Zdovc in Žarko Paspalj, poroča Tanjug.

Lukovski je v svoji karieri igral za Rabotnički in MTZ Skoplje, igral pa je tudi za mladinsko in B-reprezentanco Jugoslavije.

Po koncu igralske kariere je bil trener. Treniral je Borec iz Velesa, Rabotnički, Profikolor iz Pančeva, Egiseg, Spartak iz Subotice, Vojvodino, Borovico, MZT in Ibon iz Nikšića. Z ekipo Rabotničkog je v sezoni 1991/92 osvojil tretje mesto v jugoslovanskem prvenstvu.

Lukovski je bil v osemdesetih letih prejšnjega stoletja pomočnik Rusmira Halilovića, glavnega trenerja jugoslovanskih mlajših košarkarskih selekcij, v katerih so se kalili kasnejši košarkarski zvezdniki.

Lukovski je leta 2003 ustanovil košarkarsko šolo v Novem Sadu, kjer je delal skupaj s sinovoma Draganom in Ninom.

Janko Lukovski | Avtor: Kfsm.mk Kfsm.mk

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.