Šport > Košarka
21 ogledov

Začela se je misija Turčija 2010!

Jaka Lakovič
1/23
Žurnal24 main
Slovenska moška košarkarska reprezentanca je začela s pripravami na svetovno prvenstvo, ki bo letos potekalo v Turčiji od 28. avgusta do 12. septembra. V galeriji poglejte, kako se je začela njihova misija.
Slovenska reprezentanca, ki se bo v predtekmovanju svetovnega prvenstva merila s Tunizijo, ZDA, Hrvaško, Brazilijo in Iranom, bo v času priprav odigrala petnajst tekem, od tega šest v Sloveniji.

Večina slovenskih reprezentantov in strokovnega štaba skupaj s selektorjem Memijem Bečirovičem se je zbrala v Ljubljani in nato odpotovala na Roglo, kjer jo v prihodnjih dneh čakajo predvsem naporne kondicijske priprave. Prisrčno srečanje in sproščene klepete je v objektiv ujel naš fotograf!

Na napornih pripravah bodo sodelovali: Jaka Lakovič, Sani Bečirovič, Sandi Čebular, Zoran Dragić, Jaka Klobučar, Beno Udrih, Samo Udrih, Goran Jagodnik, Boštjan Nachbar, Uroš Slokar, Miha Zupan, Primož Brezec, Matej Krušič, Hasan Rizvić in Gašper Vidmar. Manjkata le Dino Murič, ki trenutno zastopa slovenske barve na evropskem prvenstvu do 20 let, ter Goran Dragić, ki je moral v Phoenix k Sunsom za zdravstveni pregled in se bo reprezentanci pridružil na turnirju na Kitajskem v začetku avgusta.

V ekipi vlada pozitivno vzdušje, ki nas navdaja z optimizmom.
Memi Bečirović

Selektor Bečirovič je ob začetku priprav povedal: "Pred nami je prvi del priprav, ki je lahko v kasnejši fazi še kako pomemben, saj gre za ustvarjanje dobre fizične podlage, ki je pogoj za uspešno nadgradnjo z ostalimi elementi. V ekipi vlada pozitivno vzdušje, ki nas navdaja z optimizmom, in prepričan sem, da bo tako vse do svetovnega prvenstva. Letos smo se odločili za precejšnje število prijateljskih tekem, saj po eni strani naši nosilci igre v minuli sezoni niso igrali veliko, po drugi pa nas čaka še turnir na Kitajskem, kamor ne bodo odpotovali nosilci igre."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.