Šport > Košarka
7 ogledov

"Začetniške napake so nas stale zmage"

Rakočević meni, da je Olimpija zasluženo slavila. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Branilec Igor Rakočević je po porazu Efes Pilsna z Union Olimpijo po tekmi povedal, da so turško ekipo zmage stale začetniške napake turških košarkarjev. Več v intervjuju spodaj.

Vaše mnenje o tekmi?
Igrali smo proti ekipi, ki ima kar nekaj izkušenih igralcev. Za mene je bil junak tekme Vlado Ilievski. Igral je izjemno. Dobro je izkoriščal igro "pick&roll", podajal soigralcem in jim omogočal odprte mete. Nismo našli rešitve zanj. Kljub temu smo imeli dvakrat priložnost, da odločimo dvoboj v svojo korist, a smo naredili nekaj začetniških napak. Te so nas stale zmage. To je bila morda za nas ključna tekma v tej skupini, a smo žal izgubili. Tekmec je zasluženo zmagal in v naslednjih dvobojih jim želim veliko sreče.

Sta obe ekipi še neuigrani?
Seveda. Efes Pilsen je še daleč od svoje prave igre. V sistem je treba vključiti še kar nekaj novih igralcev. Tu je tudi nov trener in verjamem, da bomo v naslednjih kolih že igrali precej bolje kot tu v Ljubljani.

Kakšne cilje ima v tej sezoni Efes Pilsen?
Za zdaj je prvi cilj, da napredujemo v igri. Da igramo bolje in dobimo tekme, na katerih smo favoriti na papirju, takšne dvoboje, kot je bil danes. Ko bomo napredovali, vam lahko odgovorim na to vprašanje. Zdaj bi vam težko dejal, da je cilj uvrstitev na zaključni turnir četverice v Evroligi.

Je skupina D res skupina smrti?
Gre vsekakor za najmočnejšo skupino v tej sezoni Evrolige. Nihče ni "outsider", vsa moštva so sposobna zmagovati. To se je lepo videlo na tem dvoboju.

Vas je Union Olimpija presenetila?
Ne. Mene nikakor ne. Gre za moštvo z izkušenimi igralci, vedel sem, da so sposobni igrati zelo dobro.

Še v ponedeljek se ni vedelo, s kakšno postavo bo igrala Olimpija. Vas je to zavedlo?
Ne, popolnoma nič. Pripravljali smo se povsem normalno, računali smo, da bo Olimpija zaigrala z vsemi najboljšimi. To ni imelo nobenega vpliva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.