Šport > Košarka
0 ogledov

Zadnji test, ali je Olimpija prava

Edina tekmeca Uniona Olimpije za uvrstitev na zaključni turnir sta Budučnost in Žurnal24 main
Pred Unionom Olimpijo je zadnji test pred začetkom nove sezone. Od turnirja v Turčiji trener Jure Zdovc pričakuje, da se bodo na njem dobro uigrali. Njihov nasprotnik bo tudi Boštjan Nachbar.

Izjemno močen turnir v Turčiji, ki bo potekal od danes do sobote, bo zadnji preizkus košarkarjev Uniona Olimpije pred začetkom nove sezone. Ljubljančani bodo namreč prvo tekmo odigrali 10. oktobra, ko bodo v ligi NLB gostovali v Zadru.

Zmaji se bodo uigravali
Prvi mož na klopi ljubljanskega evroligaša Jure Zdovc bo turnir izkoristil predvsem za uigravanje ekipe. "Za zdaj delamo še preveč začetniških napak, ker imamo kar nekaj košarkarjev, ki so utrujeni od evropskega prvenstva ali pa so nepripravljeni zaradi pozne vključitve v ekipo. Na tem turnirju v Turčiji se bomo posvetili igri, ki jo bom zahteval. To je obramba, obramba in obramba," je pred odhodom povedal Zdovc.

Najprej proti Turkom
Na turnirju bodo nastopile turške ekipe Efes Pilsen, Banvit, Galatasaray in Beşiktaş, grški Panellinios in srbska Crvena zvezda. Zmaji bodo odigrali tri tekme. Najprej bo njihov tekmec Galatasaray, nato bo sledil dvoboj z v tej sezoni izjemno okrepljenim Efesom Pilsnom. Zanj bo igral tudi slovenski reprezentant Boštjan Nachbar, h klubu, ki bo tokrat meril zelo visoko tudi v Evroligi, pa je pred sezono iz nekdanje Tau Cerámice prestopil tudi Srb Igor Rakočević. Tretji tekmec Olimpije bo znan glede na njeno uvrstitev po prvih dveh tekmah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.