Šport > Košarka
11 ogledov

Zaenkrat brez presenečenj

Žurnal24 main
Uvodni tekmi sta pripadli Nemcem in Rusom. Nowitzki je sam priigral zmago Nemčiji, Rusi zanesljivo proti razglašenim Srbom.

Prvi tekmi, ki sta se v Španiji začeli ob 18. uri, sta se že končali. Reprezentanca Češke se je dolgo upirala Nemčiji. Tako je še dobri dve minuti pred koncem tretje četrtine vodila z osmimi točkami prednosti. Nato pa sta Dirk Nowitzki in Mithad Demirel z uspešnimi meti za tri točke obrnila izid. V začetku zadnje četrine so Nemci prešli v vodstvo. Nato pa skromno prednost, gibala se je med dvema in petimi točkami, držali skoraj do konca tekme. Trideset sekund pred konec so Čehi še enkrat zagrozili. Najprej je Jiri Welsch prednost Nemčije znižal na eno točko, po seriji prostih metov na obeh straneh pa je naposled Sokolovski izid izenačil. V zadnjem napadu Demirel ni zadel in sledil je podaljšek. V petminutnem dodatku so Nemci vendarle pritisnili, najboljši mož na parketu Dirk Nowitzki, dosegel je 35 točk, je zadeval, skakal, ob koncu pa še blokiral met Bartona. Tako so slavili uvodno zmago na prvenstvu. Končni rezultat je bil 83 : 78. Pri Čehih je največ točk dosegel Jiri Welsch: 22.

Tudi Rusi z zmago
Rusija in Srbija sta se merili v Granadi. S čvrsto obrambo in moštvenim napadom so Rusi hitro povedli. Ves čas so vajeti igre držali v svojih rokah. Strelsko je najbolj izstopal ruski superzvezdnik Andrej Kirilenko. Dosegel je 24 točk in dodal 12 skokov. V ekipi Srbije, ki je delovala bolj kot razpadla vojska, se je strelsko izkazal Milan Gurović s prav tako 24 točkami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.