Šport > Košarka
13 ogledov

Zagrebu wild card za NLB

KK Zagreb je dobil posebno povabilo za ligo NLB Žurnal24 main
V Ljubljani je potekala skupščina podjetja Sidro ABA. Izglasovali so novega predsednika skupščine Danila Mitrovića. Danes v Zagrebu še skupščina klubov NLB in žreb parov za novo sezono.

V Ljubljani je potekala letna skupščina podjetja Sidro ABA. Danes ji bo v Zagrebu sledila še skupščina klubov, ki sodelujejo v košarkarski ligi NLB. Na njej bodo opravili tudi žreb parov za novo tekmovalno sezono. Člani skupščine so izglasovali novega predsednika skupščine Danila Mitrovića, predsednika Košarkarske zveze Črne Gore . "To jemljem kot veliko čast in priznanje črnogorski košarki. Budućnost je bila od začetka med pobudniki in ustanovitelji regionalne lige in člani skupščine so le potrdili, da cenijo naš doprinos k razvoju celotnega projekta," je ob imenovanju povedal Mitrović, nekdanji direktor Budućnosti.

Prav tako so na skupščini potrdili finančno poročilo za sezono 2007/2008 in okvirni načrt za naslednje enoletno obdobje ter preleteli spremembe, ki jih je prinesla nedavna skupščina ULEB v Berlinu. Skupščina podjetja Sidro ABA, v katerem so združeni vsi lastniki, je potrdila tudi kar nekaj sprememb za prihodnjo sezono. V prvi vrsti pa je dala zadnjega, 14. udeleženca regionalnega tekmovanja. Odločili so se, da posebno povabilo dobi košarkarski klub Zagreb, s čimer je znana celotna podoba regionalne lige za sezono 2008/2009. V njej bodo sodelovali: Union Olimpija, Helios, Krka, Cibona, Zagreb, Split, Zadar, Bosna ASA BHT, Partizan Igokea, FMP, Crvena zvezda, Vojvodina, Hemofarm Stada in Budućnost.


Zagrebčani se bodo tudi letos borili pod koši lige NLB. © ABA

 
Člani skupščine so tudi izglasovali, da liga NLB v prihodnji sezoni po dveh uspešnih letih ne bo več imela tekme zvezd All Stars , prišlo pa je tudi do spremembe tekmovalnega sistema. V sezoni 2008/09 se tako ne bodo več igrale četrtfinalne tekme. "Za takšno potezo smo se odločili, ker je evroliga spremenila svoj tekmovalni sistem in s tem zasedla velik del prostih terminov. V sezoni 2008/09 bo tako na sporedu spet le finalni turnir, podobno kot v prvih treh letih regionalnega tekmovanja," je pojasnil Mitrović.

Na dnevnem redu je bila tudi razprava o zmanjšanju klubov s sedanjega števila 14 na 12 v sezoni 2009/10, vendar so se na skupščini odločili, da nadaljnjo razpravo prestavijo na september. "Sprejeli smo sklep, da je treba do septembra pripraviti finančni razrez, ki bo pokazal, kakšne so prednosti in kakšne slabosti morebitnega zmanjšanja," je še povedal Mitrović in dodal, da se je na skupščini do zdaj vedno pokazala večinska naklonjenost temu, da liga NLB ostane pri 14 sodelujočih klubih.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.