Šport > Košarka
21 ogledov

Zamaskirani mož priskočil na pomoč

mike conley memphis grizzlies EPA
Moštvo košarkarske lige NBA Memphis Grizzlies je v noči na sredo v gosteh pri Golden State Warriors zmagalo s 97:90 in skupni izid v zmagah izenačilo na 1:1.

Osem dni po operaciji, ki jo je imel na obrazu, se je na igrišče vrnil Mike Conley in bil z 22 točkami najboljši strelec grizlijev za zmago proti bojevnikom, ki so v svoj dvorani doživeli hladen tuš. Z zaščitno masko na obrazu je Conley ukradel pozornost Stephenu Curryju, ki je pred tekmo s strani Adama Silverja, komisarja lige NBA, tudi uradno prejel priznanje kot najbolj koristen igralec najmočnejše košarkarske lige na svetu (MVP). Conley je tekmo začel s petimi zaporednimi točkami.

"Počutil sem se, kot da sem igral 50 minut," je po tekmi dejal eden od junakov zmage Memphisa proti najboljši ekipi rednega dela lige NBA, ki je bil skupaj na igrišču 27 minut. Vsekakor velja omeniti tudi Zacha Randolpha, ki je dosegel 20 točk in imel sedem skokov in štiri asistence, svoje delo pa je dobro opravil tudi Beno Udrih. Konjičan je v 21 minutah igre sicer dosegel le štiri točke ob ne ravno dobrem metu iz igre, 2:8 za dve točki in 0:1 za tri, zato pa je imel pet skokov ter dve podaji in ukradeni žogi.

Curry na svoji prvi tekmi kot MVP igralec lige NBA ni blestel, saj je zbral 19 točk, vendar z metom 2:11 za tri točke, temu pa je dodal še šest podaj in pet skokov. Kljub temu je bil najboljši strelec svoje ekipe, ki bo tretjo tekmo polfinala končnice zdaj igrala v Memhpisu.

Sokoli izkoristili odsotnost Walla

Tudi v Washingtonu so domači navijači po zmagi na prvi polfinalni tekmi končnice vzhodne konference pričakovali novo slavje svojih košarkarjev. Vendar se s tem niso strinjali gostje iz Atlante, ki so prikazali veliko boljšo igro kot dva dni prej. Zmago s 106:90 jim je olajšalo tudi dejstvo, da za domačo ekipo ni mogel igrati John Wall, na prvi tekmi najboljši podajalec Washingtona.

"Oteklina na roki je bila prevelika, da bi lahko tvegali. Že na ogrevanju sem vedel, da se ne bo izšlo," je svojo odsotnost z igrišča pojasnil Wall.

"Ko smo videli, da Walla ne bo v ekipi, smo vedeli, da je to naša priložnost, ki jo moramo izkoristiti," pa je po tekmi dejal DeMarre Carroll, z 22 točkami najbolj učinkovit igralec Atlante, ki je bil ob Alu Horfordu in Paulu Millsapu, oba sta dosegla po 18 točk, med najbolj zaslužnimi za prvi poraz Washingtona v letošnji končnici.

V ekipi Washingtona sta bila najbolj razpoložena Ramon Sessions, ki je dosegel 21 točk in Bradley Beal, ki je dosegel točko manj, igral pa je s poškodovanim desnim gležnjem. Tretja tekma bo na sporedu v Atlanti.

Liga NBA, konferenčni polfinale:

Vzhod:

Atlanta Hawks : Washington Wizards 106:90 /1:1/

Zahod:

Golden State Warriors : Memphis Grizzlies 90:97 /1:1/
Beno Udrih 21 minut, 4 točke, 5 skokov, 2 podaji za Memphis

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.