Šport > Košarka
14 ogledov

"Zame so igralci Olimpije heroji"

Žurnal24 main
Pred polno dvorano Tivoli je na peti tekmi finala Krka tretjič premagala Union Olimpijo in postala prvak Slovenije. MVP finale je postal Smiljan Pavič. "Zmaga je povsem zaslužena."
Trener Aleksandar Džikić se je sladko smejal, ko je premagal nekdanji klub. Poglejte slavje Krke.

Smiljan, kakšne so prve misli po osvojitvi naslova?
Verjeli smo, da lahko zmagamo, a si nismo mislili, da lahko Olimpijo v Ljubljani tako nadigramo. Zmaga je povsem zaslužena.

V petih tekmah ste si priigrali naziv najkoristnejšega igralca finala ...
Tega sem vesel. A to ni pomembno, važno je le, da smo prvaki. Vseeno se moram zahvaliti vsem soigralcem. Verjeli smo drug v drugega, tokrat pa sem jaz izstopal. To je plod igre vse ekipe.

Kaj je odločilo finale?
Že četrto tekmo smo bili blizu uspeha. Dogovorili smo se, da ne smemo delati podobnih napak kot v Novem mestu, in to nam je uspelo. Naslov je romal v prave roke.

Zame so košarkarji Olimpije pravi heroji. Po vseh težavah so se trudili na vso moč in bili blizu uspeha.
Smiljan Pavič
Je odločila tudi kratka klop Olimpije?
Morda. Mi smo si vsekakor želeli dolgo serijo. A navsezadnje smo tudi mi igrali le z enim igralcem več. Zame so košarkarji Olimpije pravi heroji. Po vseh težavah so se trudili na vso moč in bili blizu uspeha. Zelo so si želeli naslova, a smo bili uspešnejši.

Vaša prihodnost ...
Po koncu sezone ostajam brez pogodbe. Po takšnem uspehu si vsekakor želim ostati v Novem mestu. A bomo videli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.