Šport > Košarka
2065 ogledov

Zaradi koronavirusa gneča v garderobah dvorane Stožice

Union Olimpija Radnički liga ABA dvorana Stožice žoga Adidas košarka parket Nebojša Tejić/ABA
Dve italijanski moštvi bosta v četrtek zaigrali v Ljubljani.

Krovna evropska košarkarska zveza FIBA Europe je bila zaradi razmer, povezanih z epidemijo koronavirusa v severni Italiji, prisiljena v spremembe urnika ligaških tekmovanj pod svojim okriljem. Tekmi skupinskega dela ženske košarkarske evrolige Famila Schio - Sopron ter Reyer Venezia - Riga sta bili iz Italije prestavljeni v Ljubljano.

Deželna vlada v Benečiji je za zajezitev izbruha nevarne okužbe med drugim odpovedala vse množične javne prireditve, vključno s športnimi tekmovanji. Takšen ukrep velja vse do 1. marca.

Vodstvo FIBA Europe je tako sprejelo odločitev, da za sredo načrtovanih tekem ženske evrolige ne bodo odpovedali, ampak bosta tekmi skupine A in skupine B v četrtek, 27. februarja, v Areni Stožice v Ljubljani. Reyer Venezia in Riga bosta igrala ob 17.30, Famila Schio - Sopron pa ob 20. uri.

Za ekipo iz Schia igra slovenska košarkarska reprezentantka Eva Lisec, ki bo tako dobila edinstveno priložnost zaigrati za svoj klub na domačem parketu dvorane Stožice.

Vnovična vrnitev evrolige v slovensko prestolnico pa bo potekala brez navijaškega pridiha. Kot so naknadno sporočili iz Košarkarske zveze Slovenije, bosta obe iz Italije prestavljeni tekmi v Stožicah potekali za pred navijaško javnostjo zaprtimi vrati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.