Šport > Košarka
0 ogledov

Zaradi košarke rekord na vlada.si

Žurnal24 main
Javnost podpira organizacijo EP v košarki, vlada za zdaj okleva. Četrtkova novinarska konferenca (na vlada.si) je bila najbolj gledana vladina tiskovka v zgodovini. Vse večja podpora je tudi na Facebooku.

Vlada Republike Slovenije je na četrtkovi novinarski konferenci v svojih prostorih javnost obvestila, da je odločitev o financiranju evropskega prvenstva 2013 v Sloveniji prestavila na naslednji teden, kar si je bilo mogoče v neposrednem prenosu ogledati tudi prek spletne strani vlada.si. Odločitev je bila tako težko pričakovana, da je bila to rekordno gledana novinarska konferenca Vlade RS v zgodovini samostojne Slovenije.

S podporo so se izkazali uporabniki Facebooka, ki mnenja izražajo na svojih profilih, profilu KZS ter košarkarski skupnosti Košarka, I like, ki se ji je od začetka akcije podpore pri kandidaturi v 11 dneh pridružilo več kot 3000 novih uporabnikov.

Da je zanimanje za organizacijo evropskega prvenstva 2013 med Slovenci izjemno, pričajo tudi podatki obiska spletne strani kzs.si, ki je v četrtek dosegla največjega po 17. oktobru, saj jo je obiskalo natanko 8.547 različnih uporabnikov, ki so bili v pričakovanju novice o odločitvi. Še prej pa je bila rekordna njihova anketa, v kateri smo uporabnike (vsak lahko odda le en glas) spraševali, ali si želijo EP na naših tleh ali ne. Kar 95 odstotkov je bilo tistih, ki bi radi največje evropske košarkarske ase leta 2013 gledali v Sloveniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.