Šport > Košarka
1975 ogledov

Zaradi NBA zvezdnika v zapor za 35 let?

James Harden Houston Rockets Harden je prvič v karieri postal MVP lige NBA.
Napad na sina legendarnega NBA igralca je dobil epilog.

Petindvajsetega junija 2016 so pred striptiz lokalom v Houstonu pretepli Mosesa Malona mlajšega, sina legendarnega NBA igralca Mosesa Malona. Zgodba je zdaj dobila razplet.

Moses Malone Ikona Šport Umrl legendarni Moses Malone

Moses Malone Jr. je prepričan, da se je napad zgodil zaradi njegove objave na facebooku, ko je sedanjemu zvezdniku severnoameriške lige Jamesu Hardnu očital, da je z visoko ceno za svoj košarkarski kamp načrtno izločil revnejše otroke. Zvezda ekipe Houston Rockets naj bi nato naročila, da ga pretepejo, zdaj obsojeni 40-letni Darian Blount, ki je prejel zaporno kazen 35 let, pa naj bi izvršil naročeno. 

Blountu, varnostniku v lokalu s striptizetami, naj bi pri napadu sicer pomagali še trije možje, eden od domnevnih napadalcev pa naj bi napadenemu Malonu zabrusil, da ga je treba kaznovati zaradi nespoštovanja Jamesa Hardna. Malone je v prijavi policiji dejal, da so ga večkrat udarili v obraz in ga zbrcali ter mu ukradli nakit, med drugim dragocene uhane z diamantom, v vrednosti 50.000 ameriških dolarjev.

"Zbrali smo pričanja kar nekaj ljudi, ki trdijo, da je bil James Harden zelo vznemirjen zaradi objave na Facebooku večer pred napadom in da je zaradi objave naročil napad," je za medijsko hišo ESPN marca tega leta dejal pravni zastopnik Malona George Farah. Tako Malone in Harden sta bila sicer redni stranki omenjenega kluba. Odvetnik Hardna Rusty Hardin je v izjavi za Fox News v celoti zavrnil obtožbe: "Sem povsem pomirjen, kajti vse obtožbe proti mojemu klientu so neresnične. Bojim se, da gre za še en primer, ko želijo ljudje izsiliti veliko denarja, potem ko so ugotovili, da so odgovorni ljudje brez denarja."

Sodišče je pritrdilo mnenju slednjega, Harden, ki tudi v tej sezoni kandidira za naslov najkoristnejšega igralca lige NBA, ni bil pozvan na obravnavo.

Malone je sicer z odškodninsko tožbo zahteval od Hardna poplačilo enega milijona ameriških dolarjev za prizadejane hude duševne bolečine in psihično stisko, stroške zdravljenja, telesno poškodbo in izgubo osebne lastnine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.