Šport > Košarka
1512 ogledov

Zaradi poroke utegne Francija ostati brez MVP-ja lige NBA

Francoska košarkarska reprezentanca Profimedia
Francosko-kamerunski košarkarski zvezdnik Joel Embiid, najkoristnejši igralec MVP rednega dela lige NBA, "še vedno ne ve, ali želi igrati za francosko moštvo", je v sredo povedal direktor košarkarske reprezentance Francije in nekdanji igralec Boris Diaw, poroča tiskovna agencija AFP.

"Sem v stiku z njegovimi predstavniki. Nič novega ni. Še vedno ne ve, za katero reprezentanco želi igrati," je ob objavi seznama francoske dvanajsterice za letošnje svetovno prvenstvo v košarki na Filipinih, Japonskem in v Indoneziji novinarjem povedal Diaw.

Embiid, košarkar Philadelphia Sixers v severnoameriški ligi, na svetovnem prvenstvu ne bo pomagal Francozom, na kar je že 29. aprila namignil francoski selektor Vincent Collet, češ da ga ne bo.

Joel Embiid | Avtor: Profimedia Profimedia

"Poročil se bo in res je v napačnem obdobju med pripravami za svetovno prvenstvo. Zaradi tega mu je res težko biti tam," je takrat dejal Collet.

Francoska košarkarska zveza, ki ga snubi že več kot leto dni, še vedno upa, da bo leta 2024 z reprezentanco zaigral na domačih olimpijskih igrah v Parizu.

Embiid ima na izbiro tri košarkarske reprezentance, ki bi jih v prihodnosti lahko predstavljal. Embiid je lastnik kar treh potnih listov. Izbira lahko med ameriškim, kamerunskim in francoskim. Vse tri reprezentance upajo, da bo v prihodnosti zaigral zanje.

Embiid je letos prvič v karieri postal najkoristnejši košarkar rednega dela severnoameriške lige NBA. Center Philadelphie 76ers je v glasovanju premagal Srba Nikolo Jokića in Grka Giannisa Antetokounmpa (tudi njegov nastop za grško reprezentanco po navedbah grških medijev visi v zraku). Slovenski as Luka Dončić (Dallas Mavericks) je bil v glasovanju osmi.

Slovenija bo v prvem delu SP 2023 na otoku Okinava nastopala v skupini F. Tekmeci pa bodo Gruzija, Venezuela in Zelenortski otoki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.