Šport > Košarka
18 ogledov

Zaradi srca končal kariero

Z Argentino je Fabricio Oberto osvojil zlato in bronasto olimpijsko kolajno. (Fo Žurnal24 main
Portland Trail Blazers so na začetku sezone brez ponovno poškodovanega centra Grega Odna, zdaj so ostali še brez Fabricia Oberta. Argentinec je zaradi težav s srcem končal kariero.

Argentinski košarkar Fabricio Oberto se je poslovil od aktivnega igranja. Odločitev je sprejel zaradi zdravstvenih težav s srcem, čeprav je pred desetimi dnevi, tik pred začetkom letošnje ameriške profesionalne lige, podpisal pogodbo z ekipo Portland Trail Blazers. "Moram misliti na svojo prihodnost. Zdravje in družino sem postavil pred košarko in sprejel težko odločitev. A prepričan sem, da pravilno," je dejal Oberto, njegovo slovo pa so potrdili tudi v klubu. "Sprejemamo njegovo odločitev. Radi bi se mu zahvalili za profesionalno delo v tem kratkem času, ko je bil z nami. Vsekakor nismo veseli, toda spoštujemo dejstvo, da so mu druge reči trenutno pomembnejše od košarke," je izrazil razumevanje generalni direktor Portlanda, Rich Cho.

Zdravje in družino sem postavil pred košarko in sprejel težko odločitev.
Fabricio Oberto

V letošnji sezoni je argentinski reprezentančni center na petih tekmah igral le devet minut, kar je tudi posledica težav s srcem (neenakomeren utrip), s katerimi se je boril že v preteklosti. V najmočnejši svetovni ligi je preživel šest sezon, odigral je 336 tekem, v katerih je povprečno igral 14,5 minute, dosegel 3,2 točke, 3,5 skoka in 0,9 asistence. Od leta 2005 do 2009 je bil član ekipe San Antonio Spurs, leta 2007 je z njo osvojil tudi šampionski prstan. Z Argentino je leta 2004 v Atenah postal tudi olimpijski prvak, leta 2008 je iz Pekinga prinesel bronasto kolajno, s svetovnega prvenstva 2002 pa srebrno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.