Šport > Košarka
30 ogledov

Zasavci v podaljšku le strli Zlatoroga

Zasavci so dvakrat na tekmi zapravili prednost 14 točk. (Foto: KZS/alesfevzer.co Žurnal24 main
Na prvi tekmi 6. kola lige Telemach za prvaka so košarkarji PRO-TEK-a v gosteh s 85:82 premagali Zlatoroga. Pri Zasavcih je blestel Saša Mučič, ki je dosegel 27 točk. Preostali dvoboji so na sporedu v sredo.

Moštvi sta v dvoboj vstopili izenačeno, nekoliko višjo prednost pa so si Zasavci zagotovili prav ob koncu prve četrtine, ki so jo dobili z 20:14. Na začetku druge so varovanci trenerja Edija Dželalije po trojki Mladena Šoškića povedli za devet točk (23:14). Do konca prvega polčasa so košarkarji PRO-TEK-a nadzorovali prednost, ki so si jo priborili ob zaključku prve četrtine (35:40).

 

Drugi polčas se je za goste začel fantastično – v minuti in 30 sekundah so dosegli sedem točk in Zlatorogu ušli na 12 točk, kar je trenerja Laščanov Aleša Pipana prisililo v to, da vzame minuto odmora. Ta je njegove varovance predramila in do konca četrtine so Laščani popolnoma izničili prednost Zasavja (52:52), ko ti niso zadeli več kot pet minut. A Zasavci so na začetku zadnje četrtine odgovorili s serijo 14:0 in si slabih sedem minut do konca znova priigrali varno prednost (66:52). Vendar ta ni bila tako varna, kot se je najprej zdelo, saj so Zasavci znova zapravili visoko prednost in dopustili Laščanom, da so košarkarji Zlatoroga minuto pred koncem rednega dela povedli s 70:68. Na drugi strani je Saša Mučič z dvema prostima metoma izsilil podaljšek (70:70), kjer so se Zasavci hitro odlepili in tokrat uspešno, a stežka zadržali prednost vse do konca dvoboja (82:85).

 

Liga Telemach (za prvaka), 6. kolo:

 

Zlatorog : PRO-TEK Zasavje 82:85
Goljović 17, Bubnić 12; Mučič 27, Mali 21, Blaževič 11

 

Šentjur – Union Olimpija

 

Helios Domžale – Geoplin Slovan

 

Parklji – Krka

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.