Šport > Košarka
17 ogledov

ZDA: "Imeli srečo, da smo zmagali"

1/17
Žurnal24 main
Na najbolj težko pričakovani košarkarski tekmi pred SP v Turčiji je reprezentanca ZDA s 86:85 sredi Madrida po drami premagala Španijo. "Imeli smo srečo, da smo zmagali," je dejal ameriški selektor.

Ameriški košarkarji so tokrat po nekoliko slabšem sobotnem začetku proti Litvi, ko so v prvi četrtini dosegli zgolj sedem točk, začeli odločno in pokazali, po kaj so prišli v Madrid. Z delnim izidom 8:0 so otvorili dvoboj in prednost uspešno zadržali tudi do konca prvega polčasa.

Na tekmi so fotografski objektivi ujeli Cristana Ronalda z neznanim dekletom in Paua Gasola s spremljevalko Silvio. Oglejte si ju v fotogaleriji s te tekme.

Španci so v tretjo četrtino krenili nekoliko bolje in se približali na samo tri točke zaostanka (54-57), a so varovanci Mikea Krzyzewskega hitro odgovorili s serijo 6:0. V zadnji četrtini je reprezentanca ZDA najprej dobro začela (63:74), nato pa pustila, da se Španci vrnejo v igro in celo povedejo (82:80). Američani so uspeli izenačiti, nato pa je Derrick Rose, član Chicago Bulls, z lepim samostojnim prodorom slabo minuto do konca ZDA povedel v vodstvo (84:82). Juan Carlos Navarro je s prodorom in zadetim dodatnim prostim metom (85:84) popeljal Špance v vodstvo. A dobrih 15 sekund do konca je Derrick Rose s črte prostih metov ZDA znova popeljal v vodstvo. Zadnji napad na tekmi so tako imeli domačini, toda Rudy Fernandez se je z žogo zapletel, ob metu pa so ga blokirali Američani.

"Bila je dobra tekma in dobro vzdušje. Dve odlični ekipi sta igrali do maksimuma," je po srečanju razlagal selektor Krzyzewski. "K sreči smo imeli mi eno akcijo več. Imeli smo srečo, da smo zmagali. Začeli smo z drugačno peterko kot v soboto, saj smo želeli videti, kako igrajo vsi igralci." Tudi ameriški košarkarji so bili polni lepih besed do Špancev. "Zame je bila velika izkušnja, da sem igral proti eni najboljših ekip na svetu. Zadovoljen sem s svojim učinkom in s pristopom celotne ekipe,“ je dejal MVP tekme Kevin Durant. Pred začetkom SP Američane čaka še ena pripravljalna tekma in sicer v sredo v Atenah z Grki.

Pripravljalna tekma, Madrid:

Španija : ZDA 85:86 (16:23, 17:22, 25:24, 27:17)
Navarro 20, Gasol 17, Reyes 16; Durant 25, Rose 13, Odom 12

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.