Šport > Košarka
30 ogledov

Zdaj žgati vseh 40 minut

Zoran Dragić Slovenska košarakrska reprezentanca Benjamin Kovač
Zoran Dragić na evropskem prvenstvu v Litvi kaže odlične igre in iz tekme v tekmo dokazuje, da je povsem zasluženo med izbranci Božidarja Maljkovića. Mlajši Dragić se je še posebej izkazal na srečanju proti Rusiji.

Zoran Dragić je na tekmi proti Rusiji dokazal, da se na tem evropskem prvenstvu lahko kosa z vsemi najboljšimi. Andreju Kirilenku, ki je imel na prvih štirih tekmah v predtekmovalni skupini D povprečje 18,5 doseženih točk na dvoboj, je ob pomoči soigralcev dovolil le osem točk. Zvezdnik iz lige NBA, kjer že vrsto let nastopa za ekipo Utah Jazz, je iz igre zadel le tri mete od desetih poskusov.

Verjetno ste razočarani po takšnem porazu z Rusijo?
Tekma je bila zelo dobra, težka in napeta. V prvem polčasu smo igrali zelo dobro, vsilili smo jim svoj ritem, v drugem delu pa nam je padla koncentracija in smo slabo zapirali, zato so tudi ujeli toliko odbitih žog. Pod obročem so imeli več napadov od nas in tako so držali priključek. Na koncu so imeli nekaj več sreče. Zadeli so v pravem trenutku.

Kako naprej?
Dve točki že imamo, zdaj pa upam, da bomo v Vilni dobili vse tri tekme. Verjamem v to, dali bomo vse od sebe. Želimo si v četrtfinale, tam pa je možno popolnoma vse. Menim, da smo kondicijsko zelo dobro pripravljeni. Ni čutiti kakšne pretirane utrujenosti. Na naslednjih tekmah moramo "žgati" obrambo vseh 40 minut.

Odlično ste zaustavili Kirilenka. Ste se nanj posebej pripravili?
Ne. Le ob igri bližje obroča smo ga podvajali, ker je višji od mene, na zunanjih položajih pa sem moral dajati vse od sebe.

Kakšen občutek je kriti takšnega asa?
Poseben. Bil sem zelo motiviran. Razmišljal sem, da če lahko zaustavim njega, potem lahko pa res vsakogar. Zelo sem vesel, da sem ga spravil pod povprečje. Vendar mi to ne bi uspelo brez pomoči soigralcev.

Komentarjev 2
  • 1111 10:48 06.september 2011.

    klasika SLO reprezentance...izgubiti tekmo v zadnjih minutah!!!

  • KOŠARKAmanija 08:30 06.september 2011.

    Navijači, bodimo ponosni na naše košarkarje in jih spremljajmo še naprej! Pridružite se: www.facebook.com/KosarkaManija in zadenite LED TV Gorenje ali mobilnika Nokia/Samsung. ;) NAVIJAJMO SKUPAJ!!!