Šport > Košarka
1 ogledov

Zdovc: ''Bojim se slabših nasprotnikov''

1/11
Žurnal24 main
V soboto se bo v slovenskem košarkarskem državnem prvenstvu začela liga za prvaka. Pred začetkom se postavlja vprašanje, ali je katera od ekip sposobna ogroziti prvega favorita Union Olimpijo.

Slovensko državno prvenstvo v košarki se bo v soboto, 27. marca, nadaljevalo tudi v skupini za prvaka. V ligi za obstanek se že odvija, najboljših osem ekip prvenstva do zdaj pa se bo za uvrstitev v polfinale v 14 kolih merilo do 15. maja. Po 22 kolih rednega dela si je prvo mesto priigrala Krka.

Prvenstvu se bo zdaj pridružila tudi Union Olimpija, poleg slednje in Krke pa se bodo za naslov v ligi prvaka merili še lanski finalisti Helios Domžale, presenečenje prvega dela PRO-TEK Zasavje, novinci oziroma povratniki v ligo Parklji, mestni tekmec Olimpije Geoplin Slovan ter Zlatorog Laško in Šentjur, ki sta po rednem delu prvenstva kot zadnja ujela vlak za smer lige za prvaka.

Polfinale, kjer se bodo ekipe za preboj v finale merile na dve zmagi, bo na sporedu 19. in 22. maja, morebitna tretja tekma bo 25. maja. Finale se bo igral na tri zmage, prva tekma sledi 29. maja, druga 1. junija, tretja 3. junija, morebitna četrta 6. junija in peta 9. junija.

Do zdaj se je naslova državnega prvaka največkrat veselila Union Olimpija, ki je bila najboljša petnajstkrat, Krka je pokal prvaka v zrak dvignila dvakrat, v sezoni 2006/07 je bil najboljši Helios. Slednji je moral lani v finalu gladko z 0:3 priznati premoč branilcem naslova Olimpiji.

Izjave pred začetkom lige za prvaka:
Jure Zdovc (Olimpija): “Najbolj se bojim nasprotnikov, ki so na papirju slabši. V bistvu se še bolj bojim svojih igralcev, da teh moštev ne bi podcenjevali. Liga Telemach je bila letos najbolj izenačena v zgodovini in veliko pove že sam podatek, da sta favorizirana Helios in Krka izgubila kar precej tekem.”

Miro Župevec (Krka): “Upam, da nas v tej ligi ne bo kdo presenetil in bomo na koncu tam, kjer hočemo biti. Vsi so zelo močni, mogoče edino Šentjur ne more zraven zaradi vseh poškodb. Vsi ostali so sposobni premagati vsakogar in verjetno se bo liga odločala na koncu. Naš cilj je med dva po rednem delu, ker edino to prinaša igranje v Ligi NLB.

Miro Alilović (SLOVAN): “Te ekipe, ki so se v ligo za prvaka uvrstile v zadnjem trenutku, so veliko bolj sproščene, saj so svoj cilj izpolnile. Liga je izenačena, recept za nadgradnjo tega uspeha pa je tak, da greš v vse tekme z višjimi cilji in premagaš pritisk. Nobenega moštva ne bi izpostavljal. Lahko si drugi, lahko si tretji, v najbolj črnem scenariju pa tudi sedmi oziroma osmi. Liga je v dosedanjem poteku dokazala, da je izjemno izenačena. Odločale bodo najmanjše malenkosti in zato bomo potrebovali tudi kanček sreče.''

Damjan Novaković (ŠENTJUR): “Zasavje, Slovan in Laško so po moji oceni favoriti za četrto mesto, mogoče se bodo sem vmešali še Parklji. Pri nas imamo zaradi poškodb zelo ozek kader, tako da bi bila uvrstitev med štiri po rednem delu znanstvena fantastika.”

Ivo Sunara (HELIOS): “Kdor je igral NLB ligo, je to zanj prednost, ker ima za seboj kontinuiteto težkih tekem, tako da Helios postavljam takoj za Olimpijo, ostali si bodo morali drugo pozicijo priboriti na igrišču. Izziv je velik in verjemite mi, obeta se zanimivo prvenstvo.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.