Šport > Košarka
16 ogledov

Zdovc: "Bojim se sodnikov!"

Jure Zdovc bo imel za letošnjo sezono Evrolige na voljo mnogo daljšo klop. In ne Žurnal24 main
Le še dan nas loči do težko pričakovane prve tekme Uniona Olimpije v novi sezoni Evrolige. Na začetek težko čaka tudi trener zmajev Jure Zdovc, ki pravi: "Pozivam gledalce, naj nas pridejo bodrit!"
Ti trije (Salin, Pinkney in Gregory, op. p.) bodo jedro ekipe, ostale novince pa bomo tudi poskušali počasi vključevati v moštvo. Od trenutnega stanja bo odvisno, koliko časa bodo na parketu.
Jure Zdovc

Po uspešnem začetku v ligi NLB vas zdaj čaka še prva tekma v Evroligi ...
Komaj čakam na začetek. Sam tekmec je zelo velik izziv. Še enkrat pozivam gledalce, da nas pridejo bodrit in nam pomagajo do uspeha. Naredili bomo vse, da bomo tekmo odločili v našo korist.

Kako boste v igro vključevali košarkarje, ki do zdaj še niso zaigrali na tekmah?
Postopoma. Tudi sam ne vem, kaj lahko pričakujem, kdo se s kom v igri ujame ... To je proces, ki traja. Nekaj igralcev je sicer že zaigralo za nas, tu mislim predvsem na Sasuja Salina, deloma tudi na Kevinna Pinkneyja in Kennyja Gregoryja, ki sta z nami nastopala na turnirju na Poljskem. Tam sta se dobro ujela z ekipo, vidi se, da sta šolana igralca. Ti trije bodo jedro ekipe, ostale novince pa bomo tudi poskušali počasi vključevati v moštvo. Od trenutnega stanja bo odvisno, koliko časa bodo na parketu.

Videli bomo tudi, kakšen bo sodniški kriterij. Tega se kar malce bojim. Ta zna biti drugačen kot v ligi NLB.
Jure Zdovc

Bo Efes Pilsen igral hitro?
To je težko reči. Efes je zagotovo napadalna ekipa. Imajo res izjemno število dobrih napadalcev, tako da bo pri nas pomembna kolektivna obramba. Če bomo agresivni, čvrsti, trdi, bomo dosegli tudi kakšen lahki koš. Videli bomo tudi, kakšen bo sodniški kriterij. Tega se kar malce bojim. Ta zna biti drugačen kot v ligi NLB.

V zadnjem času ste imeli težave s skokom ...
S tem se ne bi strinjal. V pripravljalnih tekmah smo bili izjemni v skoku. Na turnirju na Poljskem smo imeli tudi 15 napadalnih skokov. Res pa je, da so bili tam ti igralci, ki so nam nato manjkali. Skok smo izgubljali iz tekme v tekmo. Proti Igokei smo imeli še ogromno skokov, nato pa je njihovo število le še padalo. Menim, da je to v veliki meri odvisno tudi od utrujenosti. Igrali smo z majhnim številom igralcev in to se je poznalo. Iz dvoboja v dvoboj smo igrali slabše, a smo se na srečo izvlekli.   

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.