Šport > Košarka
23 ogledov

Zdovc: Brez prask nad Maccabi

Jure Zdovc meni, da bodo igralci v četrtek znali odgovoriti na blamažo v Tel Avi Žurnal24 main
Union Olimpijo po osvojitvi 17. pokalnega naslova v četrtek v dvorani Stožice čaka evroligaški obračun proti izraelskemu Maccabiju, ki je zmaje v zadnjem kolu doma porazil za 37 točk.
Olimpija optimizem črpa iz statistike Maccabija na gostovanjih. Čeprav so Izraelci z izkupičkom enajstih zmag in dveh porazov v tej sezoni Evrolige še naprej trenutno najboljše moštvo v Evropi, pa imajo na gostovanjih kar obilico težav. Poraza so doživeli v Vitorii in Barceloni, na preostalih štirih gostovanjih pa so zmagali s tesnimi rezultati.

Maccabi je Olimpijo pred slabima dvema tednoma porazil za kar 37 točk, zato je na mestu vprašanje, ali so Ljubljančani pred svojimi zvestimi gledalci sposobni premagati ekipo, ki jih je nadigrala v vseh elementih košarkarske igre.

Za Maccabi bo srečanje v Ljubljani še toliko pomembnejše, saj si ne sme privoščiti spodrsljaja na poti v četrtfinale, hkrati pa ne bo mogel računati na svojo fanatično publiko, ki se ob ljubljanski in beograjski poteguje za najglasnejšo v Evropi. Strateg Uniona Olimpije Jure Zdovc se zaveda, da je težko odgovoriti na vprašanje, ali je ljubljansko občinstvo dejansko tako močan "šesti igralec", da bi pomagalo Unionu Olimpiji do zmage, se pa zaveda, da njegovi varovanci ne morejo imeti tako slabega večera kot v Tel Avivu, če jih glasno spodbuja 13 tisoč gledalcev.

"Pokalno tekmovanje smo preživeli brez prask in zdaj smo vse moči usmerili v revanšo z Maccabijem. Prepričan sem, da bodo igralci znali odgovoriti na blamažo, ki nam jo je naredil Maccabi v svoji dvorani. Tako slabega dne ne moremo imeti še enkrat, še posebej, ker bomo igrali pred našo izjemno publiko," pravi Zdovc in poudarja: "Tako, kot sem dejal pred gostovanjem v Izraelu, sem tudi zdaj prepričan, da smo v Stožicah sposobni premagati Maccabi."

Njegovim besedam je na novinarski konferenci pritrdil tudi Vladimer Boisa, ki se vrača v ekipo po šestmesečnem okrevanju zaradi poškodbe kolena. "Vsak posameznik pri Unionu Olimpiji nosi v sebi željo po maščevanju za hud poraz v Tel Avivu, zato sem prepričan, da bo dal vsak od sebe svoj maksimum. Glavna naloga bo preprečiti njihovo hitro igro, ki nas je zmlela na prvi tekmi, ter seveda igrati potrpežljivo in dovolj čvrsto," je dejal Boisa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.