Šport > Košarka
42 ogledov

Zdovc: Hrvate lahko premagamo

druženje Saša Despot
V Montpellierju, Rigi, Berlinu in Zagrebu se bo jutri začelo 39. evropsko košarkarsko prvenstvo. Slovenija bo uvodno tekmo v skupini C igrala ob 21. uri proti Hrvaški.

Čeprav gostitelji ene od predtekmovalnih skupin veljajo za tihe favorite eurobasketa in bodo hkrati na prvih petih tekmah uživali podporo domače publike, slovenski košarkarji niso prišli v Zagreb z belo zastavo.

Prej nasprotno, optimistično se bodo podali v boj, selektor Jure Zdovc pa pravi: "Bolj ko jih gledam in študiram, bolj sem mnenja, da jih lahko premagamo."

"So sicer zelo talentirana ekipa. Zelo napadalno usmerjena in z odličnimi posamezniki, ki lahko sami rešijo tekmo, vendar če bomo igrali disciplinirano, se držali navodil in se jim zoperstavili v igri pet na pet, se pravi, da jim bomo vsilili naš ritem igre, se lahko nadejamo ugodnega razpleta," dodaja Zdovc.

Podobnega mnenja je tudi kapetan Jure Balažić. ''Na pripravljalnih tekmah smo dokazali, da če igramo disciplinirano, lahko vsakega premagamo. Največja težava bo skok, saj so Hrvati res visoki," je izpostavil Balažić.

Natrpan urnik

Razpored Sloveniji ne gre na roko, saj bo tekma s Hrvaško ob 21. uri, nova z Gruzijo pa že naslednji dan ob 18.00. "Nismo ekipa, ki bi si lahko privoščila zadržanost v igri. Zagotovo bomo šli proti Hrvaški stoodstotno. Po eni strani zaradi naših navijačev, ki bodo prav gotovo zelo glasni, po drugi pa ker smo že večkrat dokazali, da ne kalkuliramo. Tako smo igrali lani na svetovnem prvenstvu in tudi letos bomo šli v vsako tekmo na zmago," dodaja kapetan.

Selektor Zdovc pravi, da je tekma s Hrvaško iz trenerskega stališča zelo enostavna. "Gre za prvo srečanje na velikem tekmovanju, igrali bomo proti favorizirani Hrvaški, pred številno publiko, zato igralcev ne bo treba posebej motivirati. Hkrati poraz ne bi bil nič tragičnega, saj moramo dobiti tekme proti Gruziji, Nizozemski in Makedoniji."

"Pošteno povedano, edina stvar, ki me skrbi, je, kako bodo določeni igralci reagirali na veliko tekmovanje. Precej imamo mladih, ki še nikoli niso bili v takem položaju. Ena stvar so prijateljske tekme, domače dvorane, naši sodniki, druga stvar pa je evropsko prvenstvo in uvodna tekma pred 12.000 gledalci," razmišlja Jure Zdovc.

Vstopnice že skoraj pošle

Po podatkih turistične agencije Kompas, ki skrbi za slovenske navijače, bo na tekmi s Hrvaško med 4000 in 5000 Slovencev. Kompas je za vsako tekmo Slovenije dobil 3100 vstopnic, kar precej ljudi pa je vstopnice za uvodno tekmo kupilo kar na Hrvaškem. Za ostale tekme v predtekmovanju so vstopnice skorajda že pošle, le nekaj jih je na voljo še za zadnjo, v četrtek, 10. septembra, proti Makedoniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.