Šport > Košarka
12 ogledov

Zdovc: "Imamo pravico misliti o zmagi!"

Poraz z Barcelono naj ne bi pustil večjih posledic na igralcih. (Foto: Boštjan T Žurnal24 main
Union Olimpija s četrtkovo tekmo pri Maccabiju začenja peklenski mesec, kjer bo na udaru na vseh frontah. Trener Jure Zdovc optimističen pred gostovanjem v Tel-Avivu.
Imamo vso pravico razmišljati o zmagi, saj igramo dobro, smo zdravi in zadnje predstave nam dajejo še dodatno samozavest.
Jure Zdovc

Košarkarje Uniona Olimpije v tretjem kolu Top 16 Evrolige čaka zahtevno gostovanje pri večkratnem evropskem prvaku Maccabiju. Tekma v Tel Avivu bo v četrtek ob 20. uri.

Objokovati, kaj bi bilo, če bi Kenny Gregory na zadnji tekmi proti Barceloni zadel met za zmago v zadnjih sekundah, je zdaj brezpredmetno. Union Olimpija ima po dveh tekmah izkupiček 1-1 in le zmaga v Izraelu bi lahko Ljubljančane znova vrnila med resne kandidate za četrtfinale.

Čeprav se sliši nekoliko utopično pričakovati zmago v Tel Avivu, saj Maccabi v tej sezoni doma še ne pozna poraza, so v ljubljanskem taboru optimistični. "Imamo vso pravico razmišljati o zmagi, saj igramo dobro, smo zdravi in zadnje predstave nam dajejo še dodatno samozavest," pravi ljubljanski strateg Jure Zdovc.

Podobno razmišlja tudi Sašo Ožbolt: "Naredili bomo vse, da prekinemo tradicijo zmag Maccabija na domačem terenu. Ne bo lahko, vendar če bomo igrali potrpežljivo, se ne spuščali v brezglavo igro in prišli v končnico z ugodnim rezultatom, imamo vse možnosti za presenečenje."

Poleg atletske zasedbe raznovrstnih košarkarjev, med katerimi ni izstopajočega posameznika, je velika prednost Maccabija tudi zvesto občinstvo, ki do zadnjega kotička napolni dvorano Nokia. "Vzdušje v dvorani je pravo košarkarsko in mnogokrat tudi sodniki padejo pod vpliv množice. A na srečo je v tej sezoni sojenje v Evroligi neprimerno boljše in prepričan sem, da bo tako tudi v Tel Avivu," poudarja Zdovc.

Pomembno bo, da zdržimo začetni nalet gostiteljev, ki običajno tekme začenjajo zelo agresivno in zavzeto, tako da odpor tekmeca strejo že v prvem polčasu.
Jure Zdovc

Udarna peterka trenerja Davida Blatta je Jeremy Pargo, Doron Perkins, vsestranska organizatorja igre, Chuck Eidson na krilu ter pod košema Lior Eliyahu in močan Grk Sofoklis Skorcanitis. "Največja nevarnost Maccabija je raznovrstnost, zato se na določene posameznike posebej ne bomo pripravljali. Pomembno bo, da zdržimo začetni nalet gostiteljev, ki običajno tekme začenjajo zelo agresivno in zavzeto, tako da odpor tekmeca strejo že v prvem polčasu," dodaja Zdovc.

Union Olimpija s tekmo v Tel Avivu začenja peklenski mesec, v katerem jo čakajo odločilne tekme za nastop na zaključnem turnirju lige NLB (Široki Brijeg v gosteh, Cedevita doma, Budućnost in Zagreb v gosteh ...) , finalni turnir pokala Spar ter po njem še en dvoboj z Izraelci 17. februarja. V dobrem mesecu bodo Ljubljančani odigrali dvanajst tekem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.