Šport > Košarka
6 ogledov

Zdovc jezen na nekatere posameznike

eurobasket 2015 Saša Despot
Slovenski košarkarji so na evropskem prvenstvu v Zagrebu dosegli prvo zmago in tako naredili prvi korak k enemu od prvih štirih mest v skupini C, ki vodijo v nadaljnje tekmovanje.

Cilj Slovenije na 39. evropskem prvenstvu je uvrstitev v kvalifikacije za olimpijske igre 2016. Za to je potrebno osvojiti končno sedmo mesto, prvi pogoj za to pa je čim boljše izhodišče v predtekmovanju. Čeprav je Sloveniji realno najbližje tretje mesto - prvi dve naj bi bili rezervirani za Hrvaško oziroma Grčijo, selektor Jure Zdovc ne odstopa od visokih ciljev.

Na vprašanje makedonskega novinarja po tekmi z Gruzijo, kaj meni o zadnji, četrtkovi tekmi med Slovenijo in Makedonijo, ki naj bi odločala o tretjem mestu v skupini, je Zdovc le 'debelo' pogledal. "Veliko prezgodaj je govoriti o tem. Mi o tretjem mestu ne razmišljamo, mi gremo po prvo," mu je odgovoril.

Realno bo to sicer težko dosegljivo, je pa odgovor dober pokazatelj, kako zahteven trener je 49-letni Konjičan. V to so se zdaj dokončno prepričali tudi slovenski reprezentanti, ki z izjavah pred novinarji redko pozabijo na trenerja.

"Škoda za zadnjih pet minut igre proti Gruziji. Namesto, da bi Zdovcu privoščili nekaj minut mirnega sedenja na klopi in opazovanja končnice, smo naredili cel kup napak in ogrozili naše vodstvo. To se nam v bodoče ne sme dogajati; do konca moramo ostati zbrani," je po prvi zmagi Slovenije (79:68) govoril Jaka Klobučar.

"Jure Zdovc nam vedno reče, če bomo tekmeca ustavili pod 70 točkami, lahko premagamo vsako ekipo. Gruzija slovi po odličnih napadalcih, a dala nam je le 68 točk. To očitno drži," je razložil prvi strelec Slovenije na tem eurobasketu Klemen Prepelič (povprečje 14 točk na tekmo).

Tudi Zdovc je po drugi tekmi priznal, da je njegov odnos z igralci zelo poseben. "Težko v nekaj tednih spremenim navade ljudi oziroma način njihovega razmišljanja. Zelo se trudim, a sem bil znova razočaran. Fantje so me v zaključku znova 'sprovocirali' z napakami in zelo sem jezen na določene posameznike," je dejal kljub zmagi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.