Šport > Košarka
21 ogledov

Zdovc: "Jokamo lahko doma"

Jure Zdovc ima najvišje cilje. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Trener Olimpije Jure Zdovc po porazu na zadnji domači evroligaški tekmi z Romo: "Evrolige še ni konec. Pomembno je, kako jo zaključiš." Izpostavlja mladega latvijskega mojstra zabijanj Davisa Bertansa.

Jure, vam primanjkuje moči? Počitek bi se verjetno prilegel.
Poglejte, takšen šiht smo si izbrali! Počivali bomo na koncu kariere. Ritem je hud, zato smo plačani. Jokamo lahko doma. Ko je tekma, gremo na 120 odstotkov.

Zadnja evroligaška tekma v Stožicah je za vami. Imate sporočilo za navijače?
Občinstvu bi se zahvalil, tudi Green Dragonsom za zvesto navijanje. Publiko smo privabili mi, deloma tudi ta prekrasna dvorana. Upam, da bodo ljudje še prihajali. Čaka nas še zaključek lige NLB, lige Telemach. Po eni strani smo imeli srečo, da smo gostili skoraj same vrhunske evropske ekipe in se z vsemi enakovredno kosali. Evrolige še ni konec. Pomembno je, kako jo zaključiš. Naredili bomo vse, da tekmo v Barceloni dobimo. Upam, da bomo splezali iz črne luknje. Že mesec in pol se mučimo, "čaramo", poškodbe … Ni pravega ozračja, kakršnega bi si želeli.

Imate v mislih odnose med igralci?

Kakih pretepov ni (smeh). Malo več samokritičnosti pa bi pričakoval. Ti fantje so, moramo priznati, naredili sanjski uspeh v Evroligi. Ampak sezone ni konec. Na koncu sezone vidiš, koliko velja igralec, kaj ti je prinesel in kako se odziva pod stresom.

Vas skrbi položaj nizkega krila? Gregory igra največ v Evroligi, Murić je poškodovan in ga ne bo tri mesece, Šehović še ni okreval.
Imamo mladega, ambicioznega fanta (18-letni Latvijec Davis Bertans, op. a.), ki v Evroligi še ni mogel nastopiti. V NLB-ligi ga bomo potisnili v igro, tudi morda na škodo rezultata, ker si to zasluži. Primanjkuje nam igralcev na tem položaju. Davis je moderno nizko krilo, visok 205 centimetrov, ima dober met. Sicer je mlad, ampak mu moramo dati priložnost, že zato, da vidimo, koliko lahko nanj računamo v naslednji sezoni. Na treningih deluje odlično. Če bi se nekatere stvari odvile drugače, bi že prej lahko več igral v Evroligi in NLB.

Ste za zaključni turnir lige NLB optimist?

Čaka nas še pet tekem. Imamo težek razpored, tri gostovanja in dve tekmi doma. Ne bo lahko, a sem optimist. Priložnost pokazati, ali smo iz pravega testa, imamo že v soboto na gostovanju pri Budućnosti, kjer je zelo težko zmagati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.