Šport > Košarka
66 ogledov

Zdovc: Kar je storil, je nesprejemljivo

Jure Zdovc EPA
V taboru slovenske košarkarske reprezentance vlada veliko razočaranje po odpovedi 20-letnega Alekseja Nikolića. ''To, kar je storil Nikolić, je nesprejemljivo,'' pravi Jure Zdovc.

Slovenija bo na letošnjem evropskem košarkarskem prvenstvu nastopila precej oslabljena. Mnogi igralci so odpovedali udeležbo zaradi takih ali drugačnih razlogov, zadnja odpoved Alekseja Nikolića, pa je še posebej dvignila veliko prahu. Dvajsetletni košarkar je namreč preveč utrujen, da bi sodeloval v reprezentanci.

Sloveniji letos ne bodo pomagali številni košarkarji, ki so tekom sezone igrali pomembne vloge v svojih klubih. Tako bodo manjkali Beno Udrih, Domen Lorbek, Mirza Begić, brata Murić, Goran Dragić in še kdo bi se našel. A če ima večina tehtne razloge, osebne oziroma zdravstvene težave, je neudeležba mladega Nikolića precej nerazumljiva. Še posebej zato, ker bi imel Nikolić v ekipi ob pomanjkanju organizatorjev igre vidno vlogo.

Selektor Jure Zdovc priznava, da ga je odločitev Nikolića močno presenetila. Kaj takega se v reprezentanci nekdanje Jugoslavije, ko si je Zdovc mesto delil z Draženom Petrovićem, Tonijem Kukočem, Dinom Radjo in drugimi, ne bi moglo zgoditi., "Živimo v drugem času in ob drugih vrednotah. Toda vseeno; to kar je storil Nikolić, je nesprejemljivo. Da mlad igralec odpove sodelovanje v reprezentanci na tak način, torej en dan pred prihodom na priprave, je nedopustno. Priznam, moj ego je bil s tem prizadet. Sem razočaran in hkrati nemočen," je dejal Zdovc.

"Nikoliću smo ponudili poseben program, se pogovorili s strokovnjaki in ugotovili, da bi bilo bolje, če bi treniral po prilagojenem programu, kot pa da bi en teden ali več popolnoma miroval. Dejstvo je, da je utrujen, saj je na evropskem prvenstvu mlajših članov veliko igral, vendar je sposoben igrati. Ima določena vnetja, ki pa niso tako huda, da ne bi mogel igrati. Prepričan sem, da odpoved ni zrasla v njegovi glavi, žal je podlegel pritiskom in določenim informacijam," je dodal Zdovc.

Kar se tiče prihodnosti Nikolića v reprezentanci, je Zdovc priznal: "Nikolić je talent slovenske košarke in enostavno si revanšizma ne moremo privoščiti. Kar se mene tiče, bo vedno povabljen v reprezentanco."

Odločitev Nikolića je presenetila tudi prvega zvezdnika reprezentance Zorana Dragića. "Zdaj sem star 26 let in dobro se spomnim, da mi pri dvajsetih niti na kraj pameti ni padlo, da bi zavrnil poziv v reprezentanco. In to zato, ker bi bil utrujen. V tem starostnem obdobju je za vsakega igralca reprezentanca odskočna deska v poklicno ukvarjanje s športom. A vsak ima svoje mišljenje. Jaz vem, kaj je dobro zame, on pa očitno, kaj je za njega," je dejal mlajši od bratov Dragić.

Komentarjev 16
  • macko 20:45 26.julij 2015.

    so, balkanoslovenci, kot afroameričani, naprimer.

  • dragec 17:40 26.julij 2015.

    Misliš viagro

  • dragec 14:13 26.julij 2015.

    pa tudi ti nisi Slovenec, ti si kreten