Šport > Košarka
9 ogledov

Zdovc: "Krka je v prednosti"

Kot ponavadi trener Jure Zdovc v izjavah ostaja pesimističen. (Foto: Saša Despot Žurnal24 main
V sredo se bosta Olimpija in Krka udarili za superpokal. Trenerja sta previdna, Zdovc pravi, da je Krka v prednosti. Igralci obeh moštev so prepričani v zmago. "Gremo po zmago," pravi Drobnjak.
Res smo še v pripravah na sezono, zato pravih podatkov o pripravljenosti in strelski formi še ni, a mi gremo po zmago.
Dragiša Drobnjak

Košarkarji novomeške Krke in ljubljanske Union Olimpije se bodo v sredo, ob 18. uri, v Mariboru pomerili za prvo lovoriko v sezoni 2010/11 – slovenski superpokal. Obe ekipi sta še sredi priprav na novo sezono, igralci na obeh straneh pa si ne glede na zgoden termin želijo prvi letošnji naslov.

Bolj zadržani so z napovedmi trenerji. Krkin Aleksandar Džikić pravi, da gre v bistvu le za prijateljsko tekmo, ki pa ima s superpokalom povsem drugačen značaj. "Naša sezona se začne šele 10. oktobra in najbolj pomembno je, da oboji zdravi končamo to tekmo in se pripravimo na ekipo. Čaka nas dolga sezona, seveda pa si želim, da se v Mariboru predstavimo v dobri luči," pravi strateg Krke, ki se zaveda, da so slovenski prvaki glede na dogajanje v Ljubljani v rahli prednosti. Večji tekmovalni motiv ima eden najizkušenejših košarkarjev Krke Dragiša Drobnjak: "Res smo še v pripravah na sezono, zato pravih podatkov o pripravljenosti in strelski formi še ni, a mi gremo po zmago. To je boj za prvo lovoriko, za superpokal, ki ga želimo osvojiti."

Igralci si želimo to zmago.
Goran Jagodnik

Tekmovalne motive imajo tudi pri Olimpiji, kjer pa se ubadajo še s številnimi drugimi težavami. "Res se ukvarjamo s povsem drugimi stvarmi kot z nasprotniki. Imamo 10, 12 igralcev, ki delajo, med njimi je tudi nekaj izkušenih imen. Verjamem, da ekipa ne bo dopustila, da bi prišlo do kakšnega velikega presenečenja, čeprav je Krka v prednosti. Tudi mi moramo pokazati, da delamo in naj zmaga boljši," pravi trener zmajev Jure Zdovc. Brez zadrege pa novo lovoriko v tivolskih vitrinah napoveduje reprezentant Goran Jagodnik, ki se je pridružil najtrofejnejšemu slovenskemu klubu: "Igralci si želimo to zmago. Imamo težave, ekipa se izpopolnjuje, a eno tekmo lahko odigramo tudi s šestimi ali sedmimi igralci. Tudi sam si želim superpokal, na katerem bom igral prvič in bo lep uvod v sezono. Zanesljivo bomo dali vse od sebe."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.