Šport > Košarka
1 ogledov

Zdovc: "Lajali in grizli bomo"

Edina tekmeca Uniona Olimpije za uvrstitev na zaključni turnir sta Budučnost in Žurnal24 main
Union Olimpijo od zaključnega turnirja četverice košarkarske lige NLB loči le še zadnje kolo, v katerem pa bo morala na gostovaju za dosego cilja premagati tretjeuvrščeni Hemofarm.

Košarkarji Uniona Olimpije so v predzadnjem, 25. kolu lige NLB v Tivoliju nad domžalskim  Heliosom vknjižili 15. zmago, ki jim je zagotovila četrto mesto na lestvici, ki jih trenutno drži v igri za zaključni turnir.

"Te tekme me je bilo zelo strah, in sicer iz dveh razlogov. Najprej zaradi situacije v klubu oziroma tudi zato, da ne bi po visoki tekmi s Cibono prišlo do prevelike sprostitve. Drugo pa to, da imamo slabo izkušnjo s Cibono od lani, s to razliko, da se takrat nismo borili za final four. Takrat smo tudi takole hitro povedli, pa nato izgubili za 20 točk. Na srečo smo danes zdržali," je po pomembni zmagi s 77:64 dejal trener Ljubljančanov Jure Zdovc.

Nekdanji slovenski selektor že gleda proti zadnjemu kolu, ko bo Olimpija gostovala pri Hemofarmu, ki si je že zagotovil uvrstitev na zaključni turnir: "Hemofarm bomo poskušali presenetiti. Kot sem že nekajkrat rekel – dokler bomo imeli možnosti za zaključni turnir, bomo lajali, grizli in dali vse od sebe. Dokler te tekme nismo dobili, se nisem želel preveč spuščati v razne analize, računanja, kaj bo treba storiti na zadnji tekmi, kakšni krogi med klubi nastajajo. Vem samo to, da bo Hemofarm naredil vse za zmago, mi jim bomo vrnili z enako mero. Če nam bodo potem šli drugi rezultati na roko, pa še toliko bolje."

Zmaji po Zdovčevih besedah kljub položaju, kakršen je v klubu, delajo dobro, predvsem pa v zadnjem kolu upa na dober dan nosilcev igre: "Trenutno smo rahlo omejeni. Če Vlatko Ilievski ali Gašper Vidmar nimata dobrega dneva, smo v težavah, v gosteh še toliko bolj. Na srečo imamo vsaj toliko sreče, da nas ne pestijo poškodbe. Naša igra temelji na obrambi, in če bomo v Vršcu odigrali dobro obrambo in kontrolirali skok, potem imamo vse možnosti. V gosteh mora biti vedno en igralec še posebej razpoložen, kot je bil denimo Sašo Ožbolt proti Ciboni ali pa Jaka Klobučar proti Crveni zvezdi."

Da tudi igralci razmišljajo zgolj o zmagi v zadnjem kolu, potrujejo izjava Jake Klobučarja: "Pri igri mi zelo pomaga sproščenost, zaradi tega sem mogoče zdaj malo boljši kot na začetku sezone. Če smo že v Zagrebu odigrali super tekmo, ki nas je vrnila, tudi proti Heliosu smo oddelali svoje, potem gremo tudi v Vršac po zmago. V tekmo bomo morali iti stoodstotno, na vse ali nič. V enem delu sezone smo bili že kar malo izgubljeni, a tista zmaga v Zagrebu nam je vrnila upanje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.