Šport > Košarka
18 ogledov

Zdovc: 'Morali bomo prestaviti v drugo'

Jure Zdovc nasprotnike dobro pozna. © Anže Petkovšek Žurnal24 main
Košarkarje Uniona Olimpije po ne prav posrečenem začetku sezone v ligi NLB čaka tudi krstna evroligaška tekma. Nasprotnik je vse prej kot primeren za celjenje ran – telavivski Maccabi.
"Izraelsko moštvo je prav gotovo kandidat za zaključni turnir. Gledali smo jih, igrali so po sistemu toplo-hladno. Mislim, da bodo vse boljši. Mi se bolj obremenjujemo sami s sabo. Imamo tudi nekaj težav s poškodbami. Vlado Ilievski je v Zadru spet malo obnovil staro poškodbo, zato naj bi bil odsoten od sedem do deset dni. Sanija Bečirovića muči hrbet in trenutno ne vem, ali bo nastopil," je pred potjo v Izrael dejal Jure Zdovc.

"Želimo odigrati čim boljšo tekmo, Maccabi ima zelo atletsko ekipo, akcije hitro zaključujejo, ali z meti ali zabijanji. Po spodrsljaju v pokalu bodo še posebej motivirani. Mi se bomo morali stepsti, pokazati pravi značaj. Tekmo moramo izkoristiti tudi za nadgradnjo svoje igre. Čaka nas še veliko dela," je dodal Olimpijin trener.

Kultna osebnost slovenske košarke ni mogla obiti vprašanja o tekmi v Zadru, kjer so zmaji izgubili za visokih 20 točk: "Del odgovornosti je vsekakor na meni. Prehitro sem preveč pričakoval od Ilievskega, ki še ni stoodstotno pripravljen. Sicer so bili deli tekem, ko smo igrali dobro. Bili smo preveč dekoncentrirani, neprecizni, bili so nesporazumi v obrambi. Odigrali smo 20, 25 minut korektne obrambe, a nismo zadevali. Oni so se stepli, mi ne. Naš cilj je konstantna igra in zmagovanje tudi ob slabi igri."

Zdovc je izpostavil lastnost, ki bo njegovo ekipo popeljala iz rezultatskega brezna, obenem pa je botrovala tudi odličnemu rezultatu reprezentance – to je agresivna obramba: "Imamo veliko skupin igralcev, nekateri se vračajo po poškodbah, drugi so se pozno priključili, tretji so bili zraven od začetka. To moramo zdaj vkomponirati v celoto. Dejstvo pa je, da bo moštvo moralo prestaviti v drugo prestavo, kar se tiče agresivnosti. Nimamo kakovosti, da bi igrali ena na pet."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.