Šport > Košarka
13 ogledov

Zdovc najboljši trener Evropskega pokala

krka spartak zdovc Boštjan Tacol
Jure Zdovc je bil izbran za najboljšega trenerja Evropskega pokala. Nekdanji selektor Slovenije je Spartak iz Sankt Peterburga popeljal na zaključni turnir.

Jure Zdovc je že na klopi Uniona Olimpije in slovenske reprezentance večkrat dokazal svoj nesporni trenerski talent. Pri Spartaku iz Sankt Peterburga, kjer se je lahko ukvarjal izključno z vodenjem ekipe, pa je dokončno potrdil, da se razvija v enega od najboljših strategov na stari celini.

Spartak je v letošnji sezoni Evropskega pokala na 16 tekmah doživel le en poraz. Ob tem se je moštvo Zdovca izkazalo kot najboljše obrambeno moštvo celotnega tekmovanja, saj so v povprečju dobivali zgolj po 68,5 točke na srečanje.

Zdovc bo s svojimi varovanci piko na i v letošnji sezoni Evropskega pokala poskušal dodati na zaključnem turnirju, ki bo na sporedu 14. in 15. aprila v Moskvi. Spartak v polfinalu čaka Himki, v drugem polfinalu pa se bosta udarila Valencia in Lietuvos Rytas.

Pred Zdovcem so priznanje za najboljšega trenerja Evropskega pokala dobili Oktay Mahmuti (Benetton), Ilias Zouros (Panellinios) in Aleksandar Petrović (Cedevita).

Komentarjev 1
  • CastrumFF 15:21 02.april 2012.

    Bravo Jure! Popolnoma zasluženo! Škoda, res škoda da ni ostal selektor reprezentance. Zdaj imamo pa za selektorja - demenco...