Šport > Košarka
17 ogledov

Zdovc: "Naš cilj je prvo mesto"

Jure Zdovc ima najvišje cilje. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
V soboto se bo začela končnica košarkarske lige Telemach za prvaka. Glavna favorita za naslov sta seveda Union Olimpija in Krka. Zdovc je bil jasen: "Naš cilj je seveda prvo mesto."

Osem slovenskih klubov bo v končnici zaigralo z različnimi cilji, ob državnem naslovu pa bo za vse klube motiv tudi tretje in četrto mesto, ki vodita v ligo NLB.

V ligo za prvaka so se v slovenski ligi uvrstile ekipe Zlatoroga, Geoplina Slovana, domžalskega Heliosa, Hopsi iz Polzele, Maribor Messer in Elektra Šoštanj, v končnici pa sta se jim pridružila še Union Olimpija in novomeška Krka.

Prvenstvo ima predvidena dva scenarija, ki sta odvisna od morebitne uvrstitve Krke na finalni turnir evropskega pokala Fiba Eurochallenge. Po prvi različici bi se prvenstvo končalo 9. junija, če bi Krkaši še naprej blesteli v Evropi, pa 11. junija. Liga bo prekinjena tudi v sredini aprila, ko bosta Krka in Olimpija igrali na sklepnem turnirju lige NLB, ki ga med 19. in 21. aprilom gosti nova ljubljanska športna dvorana Stožice.

V prvem delu lige za prvaka se bodo moštva pomerila po dvokrožnem sistemu vsaka z vsakim doma in v gosteh, v nadaljevanju pa bo najboljša četverica nastopila v polfinalu, ki se bo igral na dve zmagi, v velikem finalu pa se bosta ekipi za slovenski naslov 2010/11 pomerili na tri zmage.

"Za nas sta v igri še dve trofeji. S slovenskimi ligaši doslej prav veliko stika nismo imeli, le nekaj prijateljskih tekem, na katerih pa smo videli, da lahkih tekmecev v tej ligi ni. Naš cilj je seveda prvo mesto in tudi zato smo se okrepili z Jako Klobučarjem," je pred začetkom končnice dejal Jure Zdovc, trener Union Olimpije. Aleksander Sekulič, pomočnik Aleksandra Džikića pri Krki, je povedal: "Najbolj pomembno je, da bomo vse tekme odigrali tako, kot se to od nas pričakuje. Slabih tekmecev ni in gremo korak za korakom. Seveda bomo poskušali zmagati na vsaki tekmi." Svoje videnje je predstavil tudi Aleš Pipan, trener Zlatoroga: "Možnost igranja za ligo NLB je tudi neke vrste smisel lige za prvaka. Mi jo bomo začeli z mešanimi občutki. Smo neobremenjeni, a tudi previdni, saj bo šlo zdaj zares. V tej ligi bo vsaka žoga odločala o zmagi. Mislim, da smo dobro pripravljeni, dobro smo izkoristili tudi teh 14 dni premora. Naš primarni cilj je uvrstitev v ligo NLB."

Pari prvega kola:

Sobota, ob 18.00:
Union Olimpija – Elektra Šoštanj

Ob 19.00:
Geoplin Slovan – Krka
Hopsi Polzela – Helios Domžale

Ob 19.30:
Zlatorog – Maribor Messer

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.